Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣΕΧΩΣ αποκλειστική συνέντευξη του Διογένη στο ialmopia.gr!

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του ialmopia.gr προσεχώς θα σας παρουσιάσει τον αγαπητό σε όλους μας ταλαντούχο και φίλο Διογένη, μιλώντας για τη μουσική και την προσωπική του ζωή σε μια αποκλειστική συνέντευξη που θα συζητηθεί! Μην τη χάσετε!


Ποιος είναι όμως ο Διογένης;


Ο Διογένης γεννήθηκε στην Έδεσσα Πέλλας στις 8-1-1986. Η καταγωγή των προγόνων του είναι απ' την Τραπεζούντα, Σεβάστεια και Μπουλγάρ Μαντέν (μεταλλείο περιοχής Ταύρου), οι οποίοι μετακινήθηκαν απ' την περιοχή της Αργυρούπολης κατά την περίοδο τον διωγμών. Από τα 7 του χρόνια ασχολείται με το τραγούδι και στην ηλικία των 10 κάνει τα πρώτα του βήματα στη λύρα μαθαίνοντας με βυζαντινές νότες (ΝΙ-ΠΑ-ΒΟΥ...) στο πλευρό του Β.Καραγιαννίδη και στη συνέχεια μαθαίνει μόνος Ευρωπαϊκές (ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ...).

Σαν μουσικός και τραγουδιστής είναι κατά κύριο λόγο αυτοδίδακτος.

Απ' τα 13 του χρόνια παίζει και τραγουδά επαγγελματικά σε νυχτερινά μαγαζιά, γάμους και λοιπές εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα , ασχολείται με τους Ποντιακούς συλλόγους της περιοχής, καθώς και με την συνέχεια και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσο διαφόρων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα παραπάνω. Από μικρός επίσης γράφει στίχους και μουσική.
Έως σήμερα μετρά 3 δισκογραφικές δουλειές, καθώς και πολλά live cd's.
Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκδηλώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Έχει τραγουδήσει στον Πόντο , Αυστραλία , Ιταλία , Βέλγιο καθώς και από 2 φορές σε Κύπρο , Δανία , Σουηδία και 5 φορές στη Γερμανία , καθώς και σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας όπως : Κοζάνη , Νάουσα , Βέροια , Κομοτηνή , Αλεξανδρούπολη , Διδυμότειχο , Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Κρήτη , Λάρισα , Καρδίτσα , Ελασσόνα , Χαλκίδα , Λευκάδα , Χίο , Ρόδο , Καβάλα , Δράμα , Ιωάννινα ,Τρίκαλα , Φάρσαλα , Έδεσσα , Αριδαία , Καστοριά ,κ.α.

Είναι πτυχιούχος νοσηλευτής τετραετούς εκπαίδευσης , απόφοιτος του τμήματος νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, είναι καταξιωμένος καλλιτέχνης και δάσκαλος Ποντιακής λύρας στον ποντιακό χώρο αποδίδοντας με τη λύρα όχι μόνο παραδοσιακά ποντιακά ακούσματα, αλλά και πάρα πολλά άλλα είδη μουσικής με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο . Γράφει μουσική και στίχους καθώς και ενορχήστρωση μουσικών δημιουργιών του.




ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *