Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τρεις κινήσεις για ταχύτερη εξυπηρέτηση συνταξιούχων του Δημοσίου

Ηλεκτρονικά θα διεκπεραιώνεται πλέον 1 στα 4 αιτήματα που απευθύνουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή πως στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών του ΓΛΚ και της απλούστευσης των διαδικασιών με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των συνταξιούχων παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής μεταβολής τριών βασικών κατηγοριών αιτημάτων που αντιστοιχούν στο 25% των συνολικών μεταβολών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της απλούστευσης των διαδικασιών μεταβολής ατομικών στοιχείων των συνταξιούχων του Δημοσίου, παρέχεται πλέον η δυνατότητα στους συνταξιούχους να προβούν στη μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας τους συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία της εφαρμογής «Αλλαγή Στοιχείων Μητρώου» στην ενότητα «Λογαριασμός μου» της εφαρμογής του Τaxisnet. Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα μεταβολής του αριθμού δελτίου ταυτότητας και καταχώρησης τηλεφώνου και fax στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Σημειώνεται πως από την Τρίτη 1η Απριλίου 2014, έχει ήδη ξεκινήσει και λειτουργεί η δυνατότητα αλλαγής τραπεζικού λογαριασμού κατάθεσης της σύνταξης σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα, μόνο με τη χρήση του αριθμού μητρώου ΔΙΑΣ, χωρίς να απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος στη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος της Διεύθυνσης Συντάξεων με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, και οι μεταβολές που θα πραγματοποιούνται στο Ταμείο (νέες καταχωρήσεις, μεταβολές και διακοπές) θα ενημερώνουν με μηχανογραφική επεξεργασία, τα στοιχεία του συνταξιούχου στη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων χωρίς διακίνηση σχετικής αλληλογραφίας.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ξεκαθαρίζει πως με την σύνταξη του Οκτωβρίου 2014 (πληρωτέα τέλος Σεπτεμβρίου) θα υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα που εκκρεμούν, ενώ από την 1η Οκτωβρίου 2014, η Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν θα δέχεται αιτήσεις για τις παραπάνω αιτίες και οι μεταβολές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.


newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *