Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Σαρλ ντε Γκολ (Σαν σήμερα 22/8)

1962 Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Γάλλου προέδρου Σαρλ ντε Γκολ.

1953 ιδρύθηκε πολιτικό κόμμα των Ελληνίδων με την επωνυμία «Ανεξάρτητο Δημοκρατικό Κόμμα Ελληνίδων».

1946 Τα στρατεύματα της Ναζιστικής Γερμανίας φτάνουν προ των πυλών του Λένινγκραντ. Θα πολιορκήσουν την πόλη έως τον Ιανουάριο του 1944



 





 

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 22/8
 

1961 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Roland Orzabal (Roland Jaime Orzabal de la Quintana) γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Tears For Fears που γνώρισαν επιτυχία την δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως τα "Mad World", "Change", "Shout", "Everybody Wants to Rule the World" κ.α.
 
1967 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδιστής του alternative/metal/grunge συγκροτήματος Alice in Chains, Layne Staley (Layne Thomas Staley 1967-2002) γεννήθηκε στο Kirkland της Ουάσινγκτον. Οι Alice in Chains ήταν ένα από τα συγκροτήματα που μαζί με τους Nirvana, Soundgarden και Pearl Jam αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της grunge μουσικής του Σιάτλ στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Αθλητισμός 22/8
1851 Το ιστιοφόρο “America” τερματίζει πρώτο κερδίζοντας 14 βρετανικά πλοία σε έναν αγώνα γύρω από την Νήσο Wight δίνοντας το όνομά του στην διοργάνωση, γνωστή ως “America’s Cup
1864 Έπειτα από ενέργειες ετών ο Ερρίκος Ντινάν, ξεκινά τη λειτουργία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού που καλύπτεται από τη Συνθήκη της Γενεύης.
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *