Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Σε οξύτητα οι σχέσεις Αθηνών – Άγκυρας (Σαν σήμερα 4/8)

1966 Σε οξύτητα οι σχέσεις Αθηνών – Άγκυρας για τις διώξεις των Ελλήνων Ίμβρου και Τενέδου. Απελαύνονται σε αντίποινα 500 Τούρκοι από τα Δωδεκάνησα.

1998 ολοκαύτωμα έγινε η Αττική, από το Λαγονήσι, τη Βαρυμπόμπη, το Τατόι έως την Ανθούσα, την Παλλήνη και τη Νέα Μάκρη. Περιοχές κινδύνευσαν να τιναχτούν στον αέρα, όταν φλόγες πλησίασαν βενζινάδικα και εργοστάσια με εύφλεκτα υλικά, ενώ οι καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες ήταν ανυπολόγιστες. Στο μεταξύ, συνεχιζόταν για δέκατη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στον Ταΰγετο, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή, ενώ φωτιές μαίνονταν σε Ηλεία, Ικαρία, Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία, Πιερία, Εύβοια, Αρκαδία, Πρέβεζα, Αργολίδα και Αχαΐα.

1924 στην Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες, δυο Έλληνες κατέκτησαν το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο: ο Δημήτρης Θανόπουλος πήρε τη δεύτερη θέση στην ελληνορωμαϊκή πάλη στην κατηγορία των 82 κιλών και ο Χαράλαμπος Χολίδης την τρίτη στην κατηγορία των 57 κιλών.





 

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 4/8
 

1964 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Beatles με το τραγούδι "A Hard Day's Night". Το τραγούδι γράφτηκε από τον John Lennon με την βοήθεια του Paul McCartney και είναι μέρος του ομότιτλου soundtrack του συγκροτήματος. Κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 13 Ιουνίου.
 
1965 Ο Bob Dylan ολοκληρώνει τις ηχογραφήσεις του έκτου στούντιο άλμπουμ του με τίτλο "Highway 61 Revisited". Τα τελευταία τραγούδια που ηχογραφεί είναι τα "Desolation Row" και "Just Like Tom Thumb's Blues". Είναι η πρώτη φορά που ο τραγουδοποιός χρησιμοποιεί rock μπάντα για να ηχογραφήσει. Το άλμπουμ περιέχει τραγούδια όπως τα "Like a Rolling Stone", "Ballad of a Thin Man" κ.α.
 
1975 Κατά τη διάρκεια διακοπών τους στο Ελληνικό νησί της Ρόδου, ο τραγουδιστής των Led Zeppelin, Robert Plant και η οικογένεια του τραυματίζονται όταν το αυτοκίνητο τους φεύγει από το δρόμο και χτυπάει πάνω σε ένα δέντρο. Η γυναίκα του τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι και στα πόδια. Η επτάχρονη κόρη τους Carmen σπάει τον καρπό της ενώ ο τετράχρονος αδερφός της σπάει το πόδι του. Ο Plant νοσηλεύεται με σπασμένο αγκώνα και αστράγαλο.

Aθλητισμός 4/8
 
1929 Στο γήπεδο ”Χάνδαξ” του Ηρακλείου, ο Εργοτέλης παίζει τον πρώτο ποδοσφαιρικό του αγώνα με αντίπαλο τον Λέοντα (4-0), τον αρχαίο κρητικό Ολυμπιονίκη. Η ημερομηνία αυτή θεωρείται ως η ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας και τρεις μέρες μετά δημοσιεύεται η είδηση στο υπ’ αριθμόν 301 φύλλο της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΨΙΣ“.
1936 Ο Τζέσε Όουενς με 8μ06 κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο μήκος. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξε και ο αντίπαλός του Λουτς Λογκ .Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό για τον Αμερικανό που θα φθάσει τα τέσσερα μέχρι το τέλος των αγώνων.
1945 Ο Αμερικανός γκόλφερ Byron Nelson σημειώνει την ενδέκατη συνεχόμενη νίκη του σε διοργάνωση γκολφ όταν κερδίζει το Canadian Open. Μέσα στην ίδια χρονιά θα κερδίσει ακόμα επτά διοργανώσεις και θα φτάσει σε ένα ρεκόρ 18 πρωτιών στο US Tour


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *