Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Καιρός: Κύμα καύσωνα σαρώνει (ξανά) τη χώρα

Πού θα «χτυπήσει» 40αρια -Πότε θα αρχίσει να δροσίζει
 
Κύμα καύσωνα σαρώνει για άλλη μία φορά της χώρας με τον υδράργυρο να αγγίζει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), παρόμοιο προβλέπεται το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες, ενώ μόνο τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.
Για σήμερα, Σάββατο στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Γενικά αίθριος και ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Αυξημένη υγρασία και χαμηλές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα παραθαλάσσια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νοτιότερα δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 35 και τοπικά στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο, Κυριακή γενικά αίθριος ο καιρός. Από το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά αλλά στην υπόλοιπη χωρά θα παραμείνει σε υψηλή επίπεδα.
Τη Δευτέρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από βορρά προς νότο.
Την Τρίτη γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Τέταρτη και την Πέμπτη γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο την Πέμπτη.


www.newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *