Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Αστυνομική επιχείρηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο
την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποίησε αστυνομική επιχείρηση, κατά το χρονικό διάστημα από 18-24.08.2014.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών και Πέλλας.

Συγκεκριμένα, για τις αστυνομικές δράσεις κατά τη διάρκεια του ανωτέρω χρονικού διαστήματος διατέθηκαν συνολικά 224 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 2.368 άτομα, εκ των οποίων 1.605 ημεδαποί και 763 αλλοδαποί, καθώς και 1.528 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 155 άτομα, εκ των οποίων 108 ημεδαποί και 47 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 29 άτομα, για τα κατωτέρω αδικήματα:

• 13 άτομα, για διάθεση προς πώληση διαφόρων αντικειμένων χωρίς άδεια υπαίθριου εμπορίου από την αρμόδια Αρχή,

• 2 άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών,

• 2 άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις,

• 2 άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και

• 10 άτομα, για λοιπά αδικήματα.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 518 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα, ήτοι:

• 413 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., εκ των οποίων οι 93 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,

• 18 παραβάσεις για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων,

• 11 παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος,

• 7 παραβάσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας, κατόπιν ηχομέτρησης,

• 6 παραβάσεις για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων και

• 63 παραβάσεις για λοιπά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερα από 1.850 προϊόντα παραεμπορίου, τα οποία καταστράφηκαν συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 
Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών και την αυξημένη αστυνομική παρουσία. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *