Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Η κεραμίστρια των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων της ΔΗΚΕΠΑΠ προσκαλεσμένη να διδάξει στην La Meridiana International Ceramic School στην Τοσκάνη της Ιταλίας

Μετά την σημαντική συνεργασία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig με θέμα «Ευρωπαϊκή Κεραμική και ψηφιδωτό από την παράδοση στην καινοτομία 2010-2012», το La Meridiana International Ceramic School στην Τοσκάνη της Ιταλίας εκτιμώντας τις ιδέες και την προσφορά της στο πρόγραμμα προσκάλεσε την Κεραμίστρια και υπεύθυνη του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Κεραμικής του Δήμου Πέλλας κ. Αγγελική Παπαδοπούλου για να οργανώσει και να διδάξει σε μια σειρά μαθημάτων κεραμικής. 

Στην συγκεκριμένη διεθνή σχολή της Ιταλίας όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες και εκπαιδευτές από κάθε γωνιά της γης, καλείται για πρώτη φορά να διδάξει καλλιτέχνης από την Ελλάδα. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν από τις 26 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, και είχαν τίτλο «Φως και Σκιά», καθώς περιλάμβαναν τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης κεραμικών φωτιστικών και στη συνέχεια έκθεση με τα έργα όσων συμμετείχαν στο σεμινάριο, στον χώρο του La Meridiana. Το σεμινάριο το παρακολούθησε μια ομάδα από Έλληνες, Ιταλούς, Ελβετούς και Γερμανούς εκπαιδευόμενους, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι τόσο για την ποιότητα της διδασκαλίας όσο και για την ομορφιά των χώρων εργαστηρίου και διαμονής του La merintiana στην πανέμορφη Τοσκάνη. 

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης ο Josef Rosenberg, καθηγητής Βιολιού της πόλης της Λουκέρνης της Ελβετίας, καλεσμένος της κεραμίστριας, έδωσε ένα κοντσέρτο με έργα για βιολί. Ήταν πραγματικά μια διαφορετική φωτιστική εμπειρία από μια εξαιρετική ομάδα σε ένα καταπληκτικό μέρος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καλλιτέχνης από τα Γιαννιτσά διδάσκει κεραμική στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρίες του δήμου Πέλλας, είναι επίσης μέλος των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων της Δημοτικής Επιχείρησης του δήμου και κάθε χρόνο μαζί με τους μαθητές της πραγματοποιεί ετήσια έκθεση με ξεχωριστές δημιουργίες σε πηλό και άλλα υλικά στο Πνευματικό Κέντρο των Γιαννιτσών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *