Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Την παραμονή του τελωνείου της Σκύδρας ζητά ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης

Την αντίδραση του στη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των τελωνείων Σκύδρας, Βέροιας και Κατερίνης σε ένα τελωνείο στο Κλειδί Ημαθίας εξέφρασε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης στην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου. 

Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη η πρόταση παρουσιάζει πολλά προβλήματα, τα οποία συνοψίζονται κυρίως στα παρακάτω σημεία:

α. Στο κτηριακό ζήτημα. Στο Κλειδί Ημαθίας δεν διατίθεται δημόσιο κτίσμα αλλά ιδιωτικό, το οποίο είναι ημιτελές ( έχουν ολοκληρωθεί οι σκυροδετήσεις ). Εγκαταλείπεται με αυτόν τον τρόπο ένα δημόσιο κτίσμα σε πλήρη λειτουργία και επιλέγεται ένα μισθωμένο ιδιωτικό.

β. Στις χιλιομετρικές αποστάσεις. Τόσο οι μονάδες παραγωγής κομπόστας ροδάκινου όσο και οι μονάδες συσκευασίας επιτραπέζιων φρούτων στο σύνολο τους βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση στο Κλειδί από ότι στην Σκύδρα.

γ. Στο γεγονός ότι το γενικό Χημείο Ημαθίας και Πέλλας βρίσκεται στην Σκύδρα .

δ. Τέλος, στη σιδηροδρομική σύνδεση του τελωνείου. Η απόσταση του πλησιέστερου σιδηροδρομικού σταθμού από το σχεδιαζόμενο τελωνείο στο Κλειδί Ημαθίας είναι 24 χιλιόμετρα ενώ από το Τελωνείο Σκύδρας η απόσταση είναι 1,5 χιλιόμετρο.



Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι μια ενδεχόμενη συγχώνευση των τελωνείων με έδρα το Κλειδί Ημαθίας δεν εξυπηρετεί ούτε το δημόσιο αλλά ούτε τις επιχειρήσεις και την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας μας. Ως εκ τούτου πρότεινε στην κ. Σαββαϊδου να επανεξετάσει το θέμα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *