Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Tη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ανέλαβε η Αθήνα (Σαν σήμερα 5/9)

1997 τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ανέλαβε η Αθήνα, μετά την τελική ψηφοφορία που έγινε στη Λοζάνη για την επιλογή της πόλης.

1998 πέθανε, σε ηλικία 78 ετών, από οξύ καρδιακό επεισόδιο ο βαθύφωνος και ηθοποιός Γιώργος Τερζάκης. Εμφανίστηκε σε όπερες και οπερέτες του ρεπερτορίου της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής, όπως "Μπόρις Γκοντούνoφ", "Χοβάνστσινα", "Σοκολατένιος Στρατιώτης", "Ωραία Ελένη", "Εύθυμη χήρα", "Βικτωρία και Ουσσάρος", "Βαφτιστικός", "Ντον Τζιοβάννι", "Μυστικός γάμος", "Το Δαχτυλίδι της μάνας", "Οι Απάχηδες των Αθηνών" κ.α.

1977 στη Δυτική Γερμανία, η οργάνωση RAF (Φράξια Κόκκινος Στρατός) απήγαγε τον πρόεδρο των Γερμανών εργοδοτών, Χανς Μάρτιν Σλάιερ, ο οποίος στα νιάτα του ήταν ενεργό μέλος του ναζιστικού κόμματος. Το πτώμα του βρέθηκε στις 19 Οκτωβρίου στη Γαλλία.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 5/9
1951 Ο Βρετανός ντράμερ Martin Chambers (Martin Dale Chambers) γεννήθηκε στο Χέρφορντ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Pretenders. Ενσωματώθηκε με το γκρουπ το 1978, αντικαθιστώντας στα τύμπανα τον Jerry Mackleduff. Περιστασιακά έκανε δεύτερα φωνητικά και έχει γράψει τα τραγούδια του συγκροτήματος "2000 Miles" και "Show Me". Αποχώρησε στα μέσα της δεκαετίας του '80, μετά τον θάνατο του φίλου και συνεργάτη του James Honeyman Scott.

1964 Οι The Animals δίνουν την πρώτη τους συναυλία, στο Paramount Theater στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

1965 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Beatles με το τραγούδι "Help!". Είναι μέρος του ομότιτλου soundtrack και ταινίας του συγκροτήματος.

Αθλητισμός 5/9
 
Παλαιστίνιοι κομάντος της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» εισβάλουν στο Ολυμπιακό Χωριό, στα διαμερίσματα των Ισραηλινών αθλητών. Σκοτώνουν επί τόπου δύο από αυτούς και κρατούν άλλους 9 ως ομήρους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διακόπτονται το ίδιο βράδυ. Κομάντος και όμηροι μεταφέρονται στην αεροπορική βάση του «Φίρστενφελντμπρουκ» όπου μετά από επέμβαση της αστυνομίας σκοτώνονται οι  εννιά όμηροι, πέντε τρομοκράτες και ένας αστυνομικός.





 
1979 Η Ann Meyers γίνεται η πρώτη γυναίκα που υπογράφει συμβόλαιο με ομάδα του NBA (50.000 $), τους Indiana Pacers. Αργότερα έγινε σχολιστής αγώνων του ΝΒΑ στην Αμερικανική τηλεόραση
1983 Το αμερικανικό περιοδικό «Sports Illustred» γίνεται το πρώτο εβδομαδιαίο περιοδικό που κυκλοφορεί εξ ολοκλήρου τετράχρωμο (έγχρωμο).

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *