Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Έναρξη Λειτουργίας 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας / Νέοι τομείς και Δράσεις Αθλητισμού-Κατά Ρατσισμού 6η Οκτωβρίου

Δράσεις για τον αθλητισμό και την καταπολέμηση του ρατσισμού από το 1Ο ΕΠΑΛ Αριδαίας

Η 6η Οκτωβρίου ήταν μια ημέρα που αφιερώθηκε στον αθλητισμό και στην καταπολέμηση του ρατσισμού σε όλα τα σχολεία. Μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας, με δράσεις όπως ομιλίες, αθλητικά παιχνίδια, σκάκι, θεατρικές δράσεις, ζωγραφική και ανάγνωση πεζογραφημάτων/ποιημάτων έστειλαν ηχηρό μήνυμα υπέρ του αθλητισμού και κατά του ρατσισμού.

(ομιλία κ. Τζελέπη για τα ανθρώπινα δικαιώματα)
 
 
 
Το νέο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Μετά τη συγχώνευση του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Αριδαίας και την προσθήκη νέων ειδικοτήτων προέκυψε το νέο Επαγγελματικό Λύκειο της Αριδαίας. Είναι ένα δυναμικό σχολείο που καλύπτει πλέον όλες τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής οι οποίοι αναζητούν μια διαφορετική ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία. Το νέο ΕΠΑΛ λειτουργεί σε δύο κτίρια, συνολικού εμβαδού 4100 τ.μ., στα οποία φοιτούν ήδη 400 μαθητές. Τα εργαστήρια λειτουργούν υπό την ευθύνη του Εργαστηριακού Κέντρου Αριδαίας, το οποίο καλύπτει ακόμη τις ανάγκες του ΙΕΚ Αριδαίας και του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αλμωπίας. Οι νέοι τομείς και ειδικότητες όπως διαμορφώθηκαν πλέον είναι οι εξής:


































1. Τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) είναι σχολεία ισότιμα με τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ)

2. Ολοκληρώνοντας τη Γ’ τάξη ΕΠΑΛ, ο μαθητής λαμβάνει ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ισότιμο του Γενικού Λυκείου και ΠΤΥΧΙΟ αντίστοιχης ειδικότητας. Οι ειδικευμένοι μαθητές μας έχουν αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.

3. Ο μαθητής του ΕΠΑΛ μπορεί να συμμετάσχει α) σε πανελλαδικές εξετάσεις μόνο 4 μαθημάτων για εισαγωγή σε ΑΤΕΙ ή β) σε πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ για εισαγωγή σε όλες τις σχολές ΑΕΙ/ΑΤΕΙ (ισότιμα με τη Γ’ ΓΕΛ).

Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας βρίσκονται στη διάθεση όλων, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες, για τις νέες δυνατότητες και προοπτικές που ανοίγονται μέσω της τεχνικής εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα ακολουθήσουν δράσεις ενημέρωσης γονέων και μαθητώναυτό. Καλή σχολική χρονιά και καλή επιτυχία σε όλους.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *