Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Πρόγραμμα για κοινωφελή εργασία 50.000 ανέργων στο Δημόσιο

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η φάση της υλοποίησης ενός προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο Δημόσιο για 50.000 ανέργους.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», η πρώτη προκήρυξη για κάλυψη θέσεων στα υπουργεία θα ανακοινωθεί άμεσα, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και δεύτερη προκήρυξη.

Οι περισσότερες θέσεις θα είναι σε δομές του υπουργείου Παιδείας (5.500 θέσεις), ενώ ακολουθούν τα υπουργεία Εργασίας με 2.600 θέσεις, Υγείας με 2.500, Πολιτισμού και Αθλητισμού με 1.700, Δικαιοσύνης με 830, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με 600, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με 460, Εθνικής Άμυνας με 220, Ναυτιλίας και Αιγαίου με 190, Ανάπτυξης με 90, Τουρισμού με 90, Δημόσιας Τάξης με 70, Εσωτερικών με 50, ενώ από 25 θέσεις θα ανοίξουν στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Μακεδονίας-Θράκης. Οι υπόλοιπες 35.000 θέσεις προορίζονται για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Οι κατηγορίες εκπαίδευσης θα είναι κατά κύριο λόγο ΔΕ και ΥΕ και αναμένεται να αφορούν το 70% των θέσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα απευθύνεται σε απόφοιτους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Στις βασικές ειδικότητες εντάσσονται: διοικητικού, διοικητικού-οικονομικού, κοινωνιολογίας, κοινωνικών λειτουργών, πληροφορικής, επαγγελμάτων υγείας, χημικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών και αρχιτεκτόνων πολιτικών μηχανικών. Παράλληλα, για πρώτη φορά θα προσληφθεί και προσωπικό καθαριότητας, καθώς και οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *