Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Συνήγορος του ... εαυτού του! - γράφει η Νιόβη Ολυμπίου

Συνήγορος του ... εαυτού του! - γράφει η Νιόβη Ολυμπίου για την ηλεκτρονική εφημερίδα ialmopia.gr



Ο συνήγορος του πολίτη είναι μια ανεξάρτητη αρχή η οποία διέπεται από ένα οργανωτικό πλαίσιο ώστε να ανταποκρίνεται στις γραμμές που έχει χαράξει ο νομοθέτης.

Δημιουργήθηκε για να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του ανθρώπου, να διασφαλίζει την κοινωνική προστασία, την ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα του παιδιού, την ισότητα των φύλων και να εξομαλύνει τις σχέσεις κράτους και πολίτη.

Το νομοθετικό και το οργανωτικό πλαίσιο είναι σαφή, οι δραστηριότητες συγκεκριμένες.

Τι γίνεται όμως όταν ο συνήγορος του πολίτη, γίνεται συνήγορος του δήμου – κράτους και κατόπιν συνήγορος του εαυτού του;

Τι γίνεται μ' αυτόν τον συνήγορο του πολίτη που άπτεται της δημοτικής αρχής από τη μια εξυπηρετώντας έτσι αλλότρια των καθηκόντων του συμφέροντα ενώ από την άλλη στρέφεται εναντίον της εξυπηρετώντας ιδία συμφέροντα;

Πες τα ελληνικά κοπέλα μου, θα μου πείτε... Ευθύς αμέσως!

Ο συνήγορος του πολίτη λοιπόν, κατά τα δικά μας ήθη, ήταν γνωστό πως εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της δημαρχίας και όχι του πολίτη έως κάποια στιγμή.

Άρχισε να εξαπολύει μυνήσεις σαν ρουκέτες, από δω κι από κει λες και βομβάρδιζε την Συρία!

Όταν όμως άλλαξε το θερινό πρόγραμμα, έκανε και μια μύνηση στον τέως για νά 'χει το κεφαλάκι του ήσυχο... Γιατί το έκανε αυτό; Είναι αυτό που λένε, δεν θα πνιγώ μόνος μου αλλά θα πάρω κι εσένα μαζί μου!

Κι όταν του ζητήθηκε να παραιτηθεί, αυτός κάτι αγόραζε... θα σας γελάσω... αγρός ήτανε, αφρός, κάτι τέτοιο...

Γιατί; Επειδή αν παραιτηθεί όλες οι αγωγές του θα βαρύνουν τον ίδιο ενώ τώρα, βαρύνουν τον δήμο, δηλαδή όλους εμάς!

Κι εμείς, τον πληρώνουμε κι από πάνω! Και κερατάδες και δαρμένοι επομένως... Καλά, δαρμένοι δεν είμαστε αλλά ένα χέρι ξύλο μας χρειάζεται αφού ανεχόμαστε τέτοιους τραγέλαφους!

Εμείς ξυλαράκι ναι, αλλά δέκα κωθώρνους στο κεφάλι αυτός και κάθε τέτοιος που εκμεταλεύεται και μεταχειρίζεται το σύστημα τόσο μεθοδικά, που εξαπατά κράτος και πολίτες ταυτόχρονα!

Σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί που θα πουν, τι μας νοιάζει, εδώ δεν έχουμε ξύλα να ζεστάνουμε το κοκαλάκι μας για το χειμώνα που έρχεται, διότι για πετρέλαιο δεν το συζητάμε καν, παίρνουμε δανεικά για να πληρώσουμε τον Ενφια και κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι για να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, μ' αυτόν τον καραγκιόζη θ' ασχολούμαστε;

Για τα προβλήματά σας έχετε απόλυτο δίκιο... το χάνετε όμως όταν αδιαφορείτε για τέτοια προβλήματα, διότι, εάν βοηθούσαμε όλοι να ξεκαθαρίσουν παρόμοιες καταστάσεις θα είχαμε να κάνουμε μ' ένα λαμόγιο, που ροκανίζει τα λεφτά των φόρων μας, λιγότερο.

Φανταστείτε, να σηκωνόμαστε μια μέρα και να ξεπαστρεύαμε κάθε καρεκλοκένταυρο που πληρώνεται χωρίς να προσφέρει τίποτα... Ξέρετε πόσο θα μειωνόταν οι φόροι που πληρώνουμε; Θα τολμούσαν να κάνουν τα ίδια οι επόμενοι;

Βρεμένη σανίδα στους μωροφιλόδοξους!
 
 
 
 
Συνήγορος του ... εαυτού του! - άρθρο της Νιόβης Ολυμπίου, για την στήλη του ialmopia "Παπαγαλάκια του καφενείου"

2 comments:

  1. ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑ ΕΝΝΟΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Νιοβη με τα ωραια σου!!!!!! Πολυ σωστα τα λες αλλα λες λιγα . Πες τα ολα σε τετοιους ανθρωπους πραγματι οχι απλα σανιδα αλλα ενα γερο μπερτακι?!!!!!! Και εδω που τα λεμε ο τυπος παλι καρεκλοκετνταυρος ειναι και πληρωνεται παλι απο μας. Τωρα ο τεως καλα να παθει ....Μονος του εβαλε το φιδι στο κορφο του ας προσεχε...Δεν υπαρχουν καθηκοντα οταν υπαρχουν συμφεροντα .Θα αφησει να γλυφουν [ το παγωτο ντε που ειναι μοδα αυτες τις μερες] μονοι τους πρεπει λιγοοο να γλυψει και αυτος.?????????????? ΕΚΑΚΙΩΣΕΝ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ ,ΚΙ ΛΙΜΝΗ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ..... Αυτο νομιζω του ταιριαζει απολυτα .Τωρα..............ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *