Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Γιορτή Καρατζοβίτικης Πιπεριάς στο Γαρέφι

Για πέμπτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί η γιορτή Καρατζοβίτικης Πιπεριάς στο χωριό Γαρέφι του Δήμου Αλμωπίας, και συγκεκριμένα στην πλατεία του Άνω Γαρεφείου την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 13:00π.μ.

Το Γαρέφι πρωταγωνιστεί για πάνω από έναν αιώνα στην καλλιέργεια του συγκεκριμένου εντόπιου τύπου πιπεριάς (πιπεριά Μπαχόβου ή Καρατζοβίτικη), η οποία προορίζεται τόσο για το καθημερινό τραπέζι, όσο και για την παραγωγή του γλυκού καπνιστού πιπεριού και του μπούκοβου.

Την εκδήλωση, με θέμα την παραδοσιακή ποικιλία Πιπεριάς, η οποία προσφέρει μοναδικής ποιότητας πιπέρι, διοργανώνει ο Μ.Σ. Γαρεφείου “Κώστας Γαρέφης” σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συναιτερισμό Γαρεφείου, με τον Δήμο, τη ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επισκέπτες θα απολαύσουν εκλεκτά εδέσματα της περιοχής με βάση την καρατζοβίτικη πιπεριά και τα παράγωγά της, αλλά και διάφορα άλλα τοπικά προϊόντα.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης παραδοσιακούς χορούς και διαγωνισμό μαγειρικής, ενώ λίγο πιο πριν νωρίς το πρωί και ώρα 10:30 θα τιμήσουμε τον μακεδονομάχο οπλαρχηγό ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΑΡΕΦΗ όπου το χωριό μας έχει πάρει την ονομασία από τον ίδιο.



Μ.Σ. Γαρεφείου ¨Κώστας Γαρέφης”

Α.Σ. Γαρεφείου

Δήμος Αλμωπίας

ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *