Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ποιοι κλέβουν το ρεύμα από τη ΔΕΗ

Πάνω από 20.000 «μπαταχτσήδες» με πολυτελείς μεζονέτες δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα

Στο... στόχαστρο της ΔΕΗ μπαίνουν 20.000 «μπαταχτσήδες», οι οποίοι αν και έχουν πολυτελείς μεζονέτες με θερμαινόμενες πισίνες και κερδοφόρες επιχειρήσεις, εντούτοις δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα. Μάλιστα, αυτά τα νέα στοιχεία που αναμένεται να προκαλέσουν την κοινή γνώμη, έρχονται σε μία εποχή, όπου ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθα νοικοκυριά και μικροί καταστηματάρχες στριμώχνονται στις ουρές... των πρακτορείων της ΔΕΗ για να ρυθμίσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», οι συγκεκριμένοι πλούσιοι και μεγαλοφειλέτες έχουν αφήσει «φέσι» ύψους 200 εκατ. ευρώ και η εταιρεία τούς αναζητά για να εισπράξει τα ποσά.

Ιδιοκτήτρια μεζονέτας με απλήρωτους λογαριασμούς 13.000 ευρώ

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ιδιοκτήτρια πολυτελούς μεζονέτας στην Πεντέλη με δύο θερμαινόμενες πισίνες. Αν και είχε απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος και παρά τις αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις της ΔΕΗ, αρνιόταν πεισματικά να πληρώσει το ποσό. Μάλιστα, συνέχιζε να κάνει χρήση των πισινών, με αποτέλεσμα να καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα. Έτσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ανεξόφλητο ποσό έφτασε στα 13.000 ευρώ και η εντολή έδωσε εντολή στον Διαχειριστή του Δικτύου να διακόψει την παροχή ρεύματος.

Στο «στόχαστρο» επώνυμο μπαρ στην Αθήνα

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και η περίπτωση ενός ιδιοκτήτη γνωστού κοσμικού μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρει το Έθνος, η επιχείρηση δεν πλήρωνε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ να διακόψει την ηλεκτροδότηση. Η επιχείρησης, όμως, βρήκε τρόπο και συνέχισε να λειτουργεί αφού έκλεβε ρεύμα από μία κολώνα με τη μεταφορά του μέσω ενός καλωδίου. Το «φέσι» που άφησε είναι της τάξεως των 150.000 ευρώ.

Άλλη επιχείρηση, που εδρεύει σε πολυκατοικία, αν και της είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση βρήκε πάροχο… από το κοινόχρηστο ρολόι, επιβαρύνοντας έτσι τους υπόλοιπους ενοίκους.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και ιδιοκτήτες πολυτελών μονοκατοικιών, οι οποίοι κρύβουν τους μετρητές, χτίζοντας τοίχους ή τοποθετώντας καγκελόπορτα μπροστά τους.
 
 
 
πηγη:newsbomb.gr
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *