Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας της Δόξας Μανδάλου σχετικά με την διαιτησία στον αγώνα με τον Αλμωπός Αριδαίας

ΠΡΟΣ:
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Αξιότιμοι κύριοι,



Είμαστε ένας σύλλογος που υπηρετούμε τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο εδώ και πενήντα πέντε (55) χρόνια, με άλλα λόγια από το 1959 έως και σήμερα, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργούμε τμήματα υποδομής, στα οποία γυμνάζονται και μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου νεαρής ηλικίας αθλητές.


Δεν χωρά αμφιβολία ότι όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού οφείλουμε να κρατήσουμε αυτά τα παιδιά στο γήπεδο ώστε να ξεφύγουν από όλα τα υπόλοιπα.
Για να γίνει, όμως, κάτι τέτοιο οφείλουμε όλοι μας να το προστατεύσουμε και κυρίως να προστατεύσουμε το χώρο του ποδοσφαίρου, την ευγενή άμιλλα αλλά και το ευ αγωνίζεσθαι ή Fair Play όπως αποδίδεται διεθνώς.


Για την ακρίβεια αναφερόμαστε στον αγώνα Δόξα Μανδάλου – Αλμωπός Αριδαίας και στην αντιμετώπιση του διαιτητή της αναμέτρησης, κυρίου Γιάγκου αλλά και του βοηθού του κυρίου Βαμβακά, οι οποίοι κατά τη γνώμη μας και με βάση τα όσα παραθέτουμε κατωτέρω αλλοίωσαν με τις αποφάσεις τους την έκβαση της συγκεκριμένης αναμέτρησης.


Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας αισθάνεται την ηθική υποχρέωση απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας μας αλλά και τους φίλους του ποδοσφαίρου να καταδικάσει την διαιτητική συμπεριφορά των ανωτέρω εκφράζοντας τα παράπονα μας αναφορικά με της κάτωθι αποφάσεις:


Συγκεκριμένα στο 93Ο λεπτό της αναμέτρησης, παίζοντας τις καθυστερήσεις του αγώνα, ο παίκτης της ομάδας μας Γκότσης Μιχάλης, ένιωσε έντονη δυσφορία, πιάνοντας το κεφάλι του και κάνοντας εμετό, πέφτοντας στη συνέχεια στο έδαφος. Ο Διαιτητής της αναμέτρησης ενώ είδε την κατάσταση του παίκτη μας, ο οποίος παρέμεινε στο έδαφος μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, του έκανε νεύμα να σηκωθεί, αγνοώντας την κατάστασή του, ενώ όφειλε να διακόψει το παιχνίδι.


Στη συνέχεια της φάσης, ενώ η μπάλα παιζόταν στην περιοχή της ομάδας μας, μία δεύτερη μπάλα πετάχτηκε από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, παίκτης της αντίπαλης ομάδας τη στόπαρε και στη συνέχεια την προώθησε σε παίκτη, ο οποίος βρισκόταν σε θέση οφ-σάιτ, ο οποίος τελικά και σκόραρε. Οι δικοί μας δε παίκτες, όπως και παίκτες την αντίπαλης ομάδας συνέχιζαν να παίζουν με την κανονική μπάλα του παιχνιδιού. Ο διαιτητής της αναμέτρησης αντί να διακόψει άμεσα το παιχνίδι, ως όφειλε, καθώς στον αγωνιστικό χώρο βρισκόντουσαν δύο μπάλες, κατοχύρωσε το γκολ και σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης.


Ο βοηθός διαιτητή κ. Βαμβακάς ενώ είδε πως η δεύτερη μπάλα πετάχτηκε έξω από το γήπεδο, δεν αντέδρασε, παρά τις διαμαρτυρίες μας. Επίσης δεν υπέδειξε τον παίκτη της αντίπαλη ομάδας, ο οποίος σκόραρε, σε θέση οφ-σάιτ και ενώ αυτός ευρισκόταν σε εμφανή θέση οφ-σάιτ.


Κύριοι,

Στους δύσκολους καιρούς τους οποίους όλοι βιώνουμε, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που σπαταλούν τον ελεύθερό τους χρόνο αλλά και χρήματα από το υστέρημά τους, για να προωθήσουν το πνεύμα του αθλητισμού και να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Δεν είναι ,λοιπόν, εύλογο να στηρίζονται οι προσπάθειες αυτές τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου; Για ποιον λόγο να συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα δύο μέτρων και δύο σταθμών; Η ομάδα μας, η Δόξα Μανδάλου, αδικείται από τους διαιτητές για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά το παιχνίδι κυπέλλου με την Κρύα Βρύση.


Για όλα αυτά αλλά και για την εν γένει αντιμετώπιση της ομάδας της από την διαιτησία του εν λόγω αγώνα από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό, μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιονδήποτε υγιή φίλαθλο


Κλείνοντας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι από εδώ και πέρα δεν θα δεχθούμε καμία ανάλογη αντιμετώπιση από κανέναν, ενώ όλοι οι υπαίτιοι, τέτοιων περιστατικών, θα μας βρίσκουν απέναντι τους.


Ελπίζουμε η χτεσινή διαιτησία, να ήταν απλά μια κακή μέρα στην απόδοση της ομάδας των Διαιτητών.




ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *