Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Διεθνώς ρεζίλι. Δείτε τι γράφει ο ξένος Τύπος για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά σκάνδαλα

Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τα ελληνικά σκάνδαλα και την εμπλοκή του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη σε αυτά.



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ



Χθες το βράδυ, οπαδοί του Ολυμπιακού μαζεύτηκαν έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα λέγονται σε αυτό, αλλά και γράφονται στην ιστοσελίδα που ανήκει στον συγκεκριμένο όμιλο κατά του μεγαλομετόχου της ομάδας τους Ευάγγελου Μαρινάκη. Ο οποίος ξαφνικά, βρέθηκε να είναι στόχος τρομοκρατών σύμφωνα με τις αποκαλύψεις Ραχωβίτσα, γιατί είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού σύμφωνα με τις Πειραιώτικες διαρροές.



Η αλήθεια βέβαια όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις που εμπλέκεται ο Ολυμπιακός και ο μεγαλομέτοχός του είναι κάπως διαφορετική. Και αν για διάφορους λόγους τα ελληνικά ΜΜΕ – μεγάλη μερίδα τους – αποφεύγουν να κάνουν δημοσιογραφία, αυτό δεν επηρεάζει σε καμία των περιπτώσεων τα ξένα.



H «Metrosport» μάζεψε ενδεικτικά κάποια δημοσιεύματα από δημοσιογραφικά πόρταλς του εξωτερικού και κυρίως γαλλικά, με τους φίλους μας και γνωστούς φιλέλληνες να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι από τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.



Η ιστοσελίδα «Digital Journal», η οποία χαρακτηρίζει την Ελλάδα «προβληματικό «παιδί» της Ευρώπης», ξεχωρίζει την υπόθεση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως ένα από τα πιο ηχηρά σκάνδαλα της Ελλάδας, κάνοντας ειδική μνεία στην εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε αυτό.



«Στην πιο πρόσφατη υπόθεση διαφθοράς στην Ελλάδα εμπλέκεται και ο ισχυρός επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από εισαγγελέα για ανάμειξή του με μία εγκληματική οργάνωση που είναι ύποπτη για σοβαρά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων των στημένων αγώνων, της απιστίας, της δωροδοκίας και της παραβίασης των νόμων. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες που εμπλέκουν τον Μαρινάκη και άλλους σε σχέδια δωροδοκίας αστυνομικών, δικαστών και πολιτικών, με στόχο να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και να «ελέγξουν» παιχνίδια, εξασφαλίζοντας «πιστούς» διαιτητές, οι αποκαλύψεις δεν έχουν πάρει την ανάλογη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ και ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες για τον Μαρινάκη και τους υπόλοιπους», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, το οποίο αναρωτιέται πως είναι δυνατόν ουσιαστικά να μην έχει ανοίξει μύτη στην ελληνική κοινωνία και τις αρχές, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν καταγραφτεί τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν.



Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ιστοσελίδα «BlogActiv.eu», η οποία ασχολείται με τον... πολιτικό, Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφέροντας: «Παρά το γεγονός ότι ο αντιεισαγγελέας Κορέας αναφέρει ότι ο Μαρινάκης συνδέεται με εγκληματική οργάνωση, η οποία κατηγορήθηκε επίσημα για στήσιμο αγώνων, δωροδοκία υπαλλήλων, πολιτικών και δικαστών, εκλέχθηκε πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος στην τρίτη μεγαλύτερη περιοχή της Ελλάδας, τον Πειραιά. Δήμαρχος μάλιστα είναι ο πρώην Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, του οποίου η εκστρατεία βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική στήριξη του Μαρινάκη. Όσον αφορά στον Πέτρο Χριστοδούλου, αφού υπηρέτησε για δύο χρόνια ως γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Ελλάδας, διορίστηκε νωρίτερα αυτόν τον Σεπτέμβριο ως Διευθύνων Σύμβουλος στη ναυτιλιακή εταιρεία του Μαρινάκη» αναφέρει η ιστοσελίδα αγγίζοντας την υπόθεση Χριστοδούλου. Μία προσωπικότητα αν μη τι άλλο αμφιλεγόμενη. Τι εστί Πέτρος Χριστοδούλου; Ας συμπληρώσουμε εμείς το παζλ σε συνεργασία με την μεγαλύτερη γαλλική εφημερίδα, τη LeMonde.



· Το 1998 ήταν σημαντικό στέλεχος της αμερικάνικης επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.



· Ως υπεύθυνος αγορών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας το 2001, θεωρήθηκε ως ένας από τους βασικoύς ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι από την πλευρά της Ελλάδας για την διαμόρφωση άποψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την απόκρυψη του ελληνικού δημόσιου ελλείμματος ώστε να μπει η Ελλάδα στο Ευρώ. Αυτό τουλάχιστον του καταλογίζουν όλα τα αριστερά κόμματα.



· Τοποθετήθηκε επί Παπανδρέου Επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους (2010-2012)



· Τον Μάιο του 2013 γράφτηκε ότι επρόκειτο να συμμετάσχει στη διοικούσα επιτροπή της ΑΕΚ και στη συνέχεια στην διοίκηση της νεοσύστατης ΠΑΕ, ενώ χαρακτηριζόταν οπαδός της ΑΕΚ και στενός φίλος του Μελισσανίδη.



· Τον Ιούνιο παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, αποδεχόμενος δελεαστική πρόταση που του είχε γίνει από επενδυτική εταιρεία για να αναλάβει θέση εκτός Ελλάδος.



· Τον Αύγουστο ανακοινώθηκε ο διορισμός του στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της εισηγμένης στο NASDAQCapitalProductPartnersL.P., ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.



Ουσιαστικά η Le Monde, αναφέρει πως ο Χριστοδούλου ήταν ο διαχειριστής της υπόθεσης παραπλάνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα και την Γκόλντμαν Σακς. Μία υπόθεση που αποκαλύφθηκε μόλις τρεις μέρες από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο Χριστοδούλου ως επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους από τον Γιώργο Παπανδρέου.



Προφανώς οι …τρομοκράτες δεν ήταν και τόσο απασχολημένοι με τα τεκταινόμενα στον Ολυμπιακό, αν αναλογιστούμε και κάποιες συγκεκριμένες επιλογές του κ. Μαρινάκη στο παραπάνω θέμα, όπως και το ότι κατηγορείται από τα αναρχικά μπλογκ για υποστήριξη στη Χρυσή Αυγή.



Τα δημοσιεύματα του εξωτερικού βέβαια δεν σταματούν εδώ.



Από τη μεριά της η ιστοσελίδα «international policy digest», ασχολείται με το σκάνδαλο «Koriopolis», στο οποίο επίσης εμπλέκεται ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων». Αναλυτικά ένα απόσπασμα από αυτά που αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα: «Το 2011 ξέσπασε το σκάνδαλο «Koriopolis», το οποίο περιελάμβανε τηλεφωνικές καταγραφές από συνομιλίες ισχυρών προσωπικοτήτων, που αποδείκνυαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή εμπλεκόταν σε στημένους αγώνες, εκβιασμούς, δωροδοκίες και άλλες μορφές εκφοβισμού. Αν και η υπόθεση είναι ακόμα «ανοιχτή», ελάχιστα έχουν γίνει. Ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι προκειμένου ο Μαρινάκης να ικανοποιήσει τα προσωπικά του συμφέροντα χρησιμοποιούσε τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή (φέρεται να συνέβαλε στην εκλογή του κατά το δημοσίευμα) για να εξασφαλίσει την τοποθέτηση διαιτητών που θα έφερναν τα «επιθυμητά» αποτελέσματα. Παρά τις καταγραφές, τα ελληνικά ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν με το θέμα, ενώ ο Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός και οι άλλοι συνεχίζουν να παίζουν στο παιχνίδι τους με την ατιμωρησία...». Εδώ εμφανίζεται και ο Γιώργος Σαρρής ο οποίος περνάει σε δεύτερο πλάνο λόγω προφανώς της μη εμπορικότητάς του για τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.



Και πάμε παρακάτω. Η γαλλική ιστοσελίδα «mediapart» αναφερόμενη στα στημένα παιχνίδια, έφτασε και στον Μαρινάκη (!), τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πολλές φορές δε διστάζει να «φιμώσει» τον Τύπο, για να ενεργήσει με διακριτική ευχέρεια. «Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης χρησιμοποιεί τη δύναμη του για να χειραγωγήσει αγώνες παρασκηνιακά και χρησιμοποιεί μεθόδους εκφοβισμού για να φιμώσει τους δημοσιογράφους», έγραψαν χαρακτηριστικά οι Γάλλοι, παρομοιάζοντας τη διαφθορά στη χώρας μας με τον καρκίνο, ο οποίος δεν μπορεί να θεραπευτεί, μπορεί όμως να αναχαιτιστεί.



Συνεχίζουμε στη Γαλλία, εκεί όπου ακόμη μία ιστοσελίδα, η «agoravox.fr», ασχολείται με τον Μαρινάκη, αναφέροντας: «Από την αξιολόγηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών προκύπτει ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προσέγγισε και προσπάθησε να χειραγωγήσει τον αξιωματικό της αστυνομίας, δικαστές, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς άνδρες της χώρας, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, υποσχόμενος σε αντάλλαγμα σημαντικές θέσεις στο εσωτερικό του συλλόγου, όταν αφήσουν τις θέσεις τους στο δημόσιο τομέα».



Κάτι αντίστοιχο αναφέρει τέλος και η «the epoch times», η οποία ασχολείται με τα σκάνδαλα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς το ελληνικό ποδόσφαιρο, στα οποία έχει ανάμειξη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Από το «Koriopolis», μέχρι τη νέα εγκληματική οργάνωση που φαίνεται να υπάρχει και από την ατιμωρησία και το γεγονός ότι τίποτα δεν κινείται, μέχρι το ζήλο του Αριστείδη Κορέα, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να κάνει αυτό που δεν μπόρεσαν όλοι οι άλλοι. «Κοιτάζοντας τα παραδείγματα του παρελθόντος, το Ελληνικό δικαστικό σύστημα δεν φημίζεται για την ταχύτητά του και μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία στέκεται και στη... φιλική είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών τον Μάιο του 2013 στον τελικό του Κυπέλλου, όταν ο ισχυρός πρόεδρος των «κόκκινων» δήλωσε ότι το έκανε για να ευχηθεί «καλή τύχη» στους διαιτητές.



Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι μνήμες από τις καταγγελίες του Ολιβιέ Καπό είναι ακόμη νωπές. «Τα πάντα είναι διεφθαρμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο», είχε καταλήξει ο Γάλλος επιθετικός.
 
 
metrosport.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *