Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Μολυσμένα τα Sony Xperia από το Spyware Baidu

Αναφορές σε διάφορα forums αναφέρουν πως κάποιες συσκευές Xperia περιέχουν Baidu spyware. Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα φαίνεται να αφορά τις συσκευές Sony Xperia που έχουν εγκατεστημένη την 4.4.2 ή 4.4.4 έκδοση Android.

Τα καλά νέα είναι πως είναι εύκολο να διαπιστώσετε εάν έχετε μολυνθεί. Ο φάκελος που περιέχει το spyware ονομάζεται απλά Baidu, οπότε αν το εντοπίσετε μέσω κάποιου explorer, σημαίνει πως η συσκευή σας έχει μολυνθεί.

Τα κακά νέα είναι πως δε γίνεται να σβηστεί ο φάκελος. Δημιουργείται από την υπηρεσία “my Xperia” και κάθε φορά που πραγματοποιείται μια σύνδεση, στέλνει pings στην Κίνα. Δεν υπάρχει πληροφόρηση ακόμα για το είδος των πληροφοριών που αναμεταδίδει. Οι προσπάθειες των χρηστών να σβήσουν το φάκελο απέβησαν άκαρπες καθώς ο φάκελος εμφανίζεται πάλι. Φαίνεται πως μόνο η Sony με ένα firmware update μπορεί να λύσει το πρόβλημα αλλά δεν έχει κάνει ακόμα κάποια ανακοίνωση.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *