Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Τι υπάρχει στο κενό ανάμεσα στους γαλαξίες;

Δεδομένα που συλλέχθηκαν από τους πυραύλους του Cosmic Infrared Background ExpeRiment (CIBER), μας αποκαλύπτουν πως τα μισά άστρα του σύμπαντος είναι ορφανά. Οι ήλιοι δηλαδή που κάποτε ανήκαν σε κάποιο γαλαξία, λόγω βαρυτικών ή καταστροφικών δυνάμεων, εκτοξεύτηκαν εκτός του γαλαξία και πλέον διασχίζουν το αχανές κενό σύμπαν. Αυτά τα άστρα ζουν στο σκοτεινό σύμπαν μεταξύ των γαλαξιών και ήταν η αιτία που τα CIBER “έπιαναν” αυτό το φως, σε μέρη που δε θα έπρεπε να υπάρχει φως.

Ο αστροφυσικός Michael Zemcov παρατηρεί ότι “ο νυχτερινός ουρανός σε ένα πλανήτη σε τροχιά γύρω από ένα τέτοιο άστρο, θα ήταν αφάνταστα βαρετός και μαύρος στα ανθρώπινα μάτια. Καθόλου άστρα, ή τουλάχιστον πολύ λίγα”.unboxholics.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *