Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Κάπνισμα στο σχολείο - Βαριές κυρώσεις για τους παραβάτες

Να σταματήσει το φαινόμενο μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών, να καπνίζουν μέσα στους χώρους του σχολείου - ακόμη και στο προαύλιο -επιχειρεί με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας κ.Λοβέρδος.

Eιδικότερα σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας που απέστειλε σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσεις και τις σχολικές μονάδες, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αριθ. 88202/25-06-2009 (Β΄1286) Υπουργική Απόφαση, απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα σε όλους τους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάθε βαθμίδας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Επομένως, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν επιτρέπεται να καπνίζουν σε όλους τους χώρους του σχολείου.


Σε ό,τι αφορά στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με την εγκύκλιο, η μη τήρηση των ανωτέρω, επισύρει τις εξής κυρώσεις:

Παρατήρηση, β) επίπληξη, γ) ωριαία απομάκρυνση εκ του διδασκομένου μαθήματος, δ) αποβολή εκ των μαθημάτων μέχρι 3 ημερών, ε) αποβολή εκ των μαθημάτων μέχρι 5 ημερών και στ) αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο με αυστηρές κυρώσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο κ. Λοβέρδος επιχειρεί να βάλει μια "τάξη" στους σχολικούς χώρους και να εφαρμόσει το αυτονόητο, που μάλλον μέχρι στιγμής κανένας δεν μπορεί να επιβάλλει.news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *