Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Σύννεφα για την Digea στην Κεντρική Μακεδονία - Προβλήματα στην Αλμωπία

Δεν παίζουν τα περιφερειακά κανάλια στην Αλμωπία


Μια μεγάλη νίκη κέρδισαν στο δικαστήριο οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Κεντρικής Μακεδονίας, απέναντι στις αξιώσεις της Digea και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που επιδιώκουν να υποχρεώσουν τους σταθμούς σε αποικιακού τύπου συμβάσεις με την Digea, υπό την απειλή διακοπής της λειτουργίας τους. Την ίδια ώρα και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από ακρόαση αντιπροσωπείας των καναλιών, ζητάει να συνεχίσουν να λειτουργούν με το καθεστώς που ήδη εκπέμπουν.

ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

Τα κανάλια συνεχίζουν να εκπέμπουν με δικά τους μέσα. Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν μείζον πρόβλημα στην Digea, η οποία επιδιώκει να γίνει «εθνικός πάροχος δικτύου», αλλά και στην πολιτική της κυβέρνησης, που προωθεί τα συμφέροντα των μεγάλων καναλιών, υποχρεώνοντας τα περιφερειακά κανάλια σε αναγκαστικές συμβάσεις με δυσμενείς όρους.

Οι σταθμοί της Κ. Μακεδονίας προσέφυγαν στο δικαστήριο με ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να τους δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουν να εκπέμπουν ψηφιακά, μέσω των υφιστάμενων παρόχων (Digital Union κ.λπ.) και να προστατευθούν από την απειλή του «μαύρου». Οι σταθμοί κέρδισαν από το δικαστήριο προσωρινή διαταγή, να συνεχίσουν να εκπέμπουν τηλεοπτικό πρόγραμμα μέσω των υφιστάμενων παρόχων, έως ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία προσδιορίστηκαν για τις 15 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, σε συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής χθες, παρουσία των εκπροσώπων των σταθμών, διατυπώθηκε ομόφωνα από τα μέλη της η ανάγκη όχι μόνο για παροχή ικανού αριθμού συχνοτήτων που θα αποκαθιστά την ισοτιμία με άλλους περιφερειακούς σταθμούς, αλλά και «να συνεχίσουν να λειτουργούν με το καθεστώς που ήδη εκπέμπουν ψηφιακά, μέχρι να τελεσιδικήσει η όποια διένεξή τους με την Digea». Η Πέλλα τηλεόραση συμμετέχει στην κίνηση των περιφερειακών σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας και εκπέμπει παντού εκτός από την Αλμωπία που η Digea αρνείται να δώσειόλα τα κανάλια.



πηγη: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *