Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Τα ολογράμματα γίνονται πραγματικότητα (vid)

Τα ολογράμματα είναι διακαής πόθος κάθε λάτρη της τεχνολογίας, μετά την εμφάνιση της Πριγκίπισσας Leia ως μια αιωρούμενη εικόνα στο πρώτο Star Wars. Η Aerial Burton παρουσίασε
το plasma laser display και κάνει αυτή την τεχνολογία πραγματικότητα. Βρίσκεται βέβαια σε αρχικό στάδιο, αλλά μας δείχνει πως το φως μπορεί να σχηματίσει 3D αντικείμενα στον αέρα, χωρίς να χρειάζεται κάποια επιφάνεια.

Μέχρι τώρα, οποιαδήποτε προσπάθεια τέτοιου είδους, χρειαζόταν μια επιφάνεια όπως νερό, καπνός ή γυαλί για να αντανακλάσει το φως. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί laser υπερύθρων 1kW το οποίο στρέφεται προς συγκεκριμένα σημεία στον αέρα μέσω ενός 3D scanner. Τα μόρια του αέρα με τη σειρά τους ιονίζονται, παράγοντας πλάσμα το οποίο δίνει ενέργεια με τη μορφή φωτονίων.. Το πλάσμα όμως κρατάει για μικρά χρονικά διαστήματα και το laser χρειάζεται να παράγει διαρκώς νέες ακτίνες για να διατηρήσει την εικόνα.

Προς το παρόν τα ολογράμματα είναι μονόχρωμα, αλλά στο μέλλον θα μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις τηλεοράσεις μας από laser προβολείς. Μια πιο άμεση χρήση τους, σύμφωνα με την Aerial Burton. Θα είναι η προβολή προειδοποιήσεων σε περιπτώσεις ανάγκης.





unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *