Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Bομβαρδιστικά αεροσκάφη εναντίον του Γκρόζνι, πρωτεύουσας της Τσετσενίας (Σαν σήμερα 21/12)

1925με αφορμή την 20ή επέτειο της ρωσικής επανάστασης του 1905, παρουσιάστηκε στο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας η ταινία του Σεργκέι Αϊζενστάιν, "Θωρηκτό Ποτέμκιν". Η ταινία θεωρήθηκε τομή στην τέχνη του κινηματογράφου και εγκαινίασε μια νέα εποχή του ρεαλιστικού σοβιετικού κινηματογράφου.

1975στην Αυστρία, ο "Κάρλος το Τσακάλι" μαζί με άλλους υποστηρικτές των Παλαιστινίων επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) στη Βιένη, σκοτώνοντας δυο άτομα και  συλλαμβάνοντας ομήρους 11 υπουργούς Πετρελαίου. Οι όμηροι απελευθερώθηκαν δυο μέρες αργότερα.

1956Η Ελένη Σκούρα ορίζεται υποψήφια του Ελληνικού Συναγερμού (Παπάγος) για τις επαναληπτικές εκλογές του Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Θα εκλεγεί και θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα βουλευτής.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 21/12
1940 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης, κιθαρίστας, παραγωγός και σκηνοθέτης Frank Zappa(Frank Vincent Zappa 1940-1993) γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη της πολιτείας Μέριλαντ. Στην τριαντάχρονη καριέρα του έγραψε rock, jazz, ηλεκτρονική και ορχηστική μουσική. Το 1964 ο Zappa δέχτηκε πρόταση από τον Ray Collins να παίξει κιθάρα στους The Soul Giants. Λίγο αργότερα, μετά την αποχώρηση του Collins, πήρε την θέση του βασικού τραγουδιστή. Δοκίμασαν διάφορα ονόματα και τελικά στα τέλη του 1965 μετονομάστηκαν σε The Mothers of Invention. Κυκλοφόρησαν πάνω από εξήντα άλμπουμ και ήταν η ψυχή του συγκροτήματος. Το 1995 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame ενώ το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες όπως Alice CooperPaul McCartneySteve VaiSystem of a Down κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Trouble Every Day", "Who Are the Brain Police?", "Peaches en Regalia", "Bobby Brown Goes Down", "Valley Girl" κ.α.
1988 Ο Βρετανός μουσικός Paul Jeffreys (Paul Avron Jeffreys 1952-1988), ο οποίος είχε εμφανιστεί ως μπασίστας με το βρετανικό συγκρότημα της δεκαετίας του '70 Steve Harley & Cockney Rebel, σκοτώνεται σε ηλικία 36 ετών μαζί με τη σύζυγο του Rachel κατά το γαμήλιο τους ταξίδι. Η πτήση 103 της Αμερικάνικης αεροπορικής εταιρείας Pan Am ήταν η τρίτη, εκείνης της ημέρας, προγραμματισμένη υπερατλαντική πτήση από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου προς το αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης. Το αεροσκάφος που ακολουθούσε αυτή τη γραμμή (Boeing 747-121 με την ονομασία Clipper Maid of the Seas) καταστράφηκε με βόμβα από τρομοκρατική ενέργεια, σκοτώνοντας όλους τους διακόσιους σαράντα τρεις επιβάτες, ανάμεσα σε αυτούς και το νεόνυμφο ζευγάρι, και τα δεκαέξι μέλη του πληρώματος καθώς και έντεκα ανθρώπους στη πόλη Λόκερμπι της Σκοτίας, όπου μεγάλα τμήματα του αεροσκάφους έπεσαν μέσα και γύρω από την πόλη.
Αθλητισμός 21/12



21/12/1996    Ο πρώην διεθνής Αργεντινός ποδοσφαιριστής Mario Kempes υπογράφει διετές συμβόλαιο με την Club Lushnja, ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Αλβανίας, και γίνεται ο πρώτος ξένος προπονητής στη χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

21/12/1995    Ο Jack Charlton αποχωρεί από τον πάγκο του Έιρε μετά από 10 χρόνια και 93 αγώνες

21/12/1991    Εορτάζονται τα 100 χρόνια του μπάσκετ από το Springfield College, το κολλέγιο στο οποίο ο Naismith εμπνεύστηκε το μπάσκετ. Πέντε μήνες πριν, τον Ιούνιο, η FIBA γιόρτασε τα 100 χρόνια στην Ελλάδα με το διεθνές τουρνουά “Centenary of Basket”

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *