Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Δέκα οι νεκροί του Νόρμαν Ατλάντικ - Μπέρδεμα με την σορό του Γιώργου Δούλη

Ένα απίστευτο αλαλούμ που αφήνει στην αγωνία δεκάδες ανθρώπους, συγγενείς επιβατών του πλοίου Norman Atlantic όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ξέσπασε, στο γκαράζ, φωτιά που γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το πλοίο.

Οι νεκροί, επιβεβαιωμένα, είναι 10. Από αυτούς, έχουν ταυτοποιηθεί οι επτά. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δυο Έλληνες, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά. Από την πρώτη μέρα, οι ιταλικές αρχές είχαν κάνει γνωστό πως ο πρώτος νεκρός της ναυτικής τραγωδίας ήταν ο Έλληνας Γιώργος Δούλης, κάτοικος της Ελβετίας που βρισκόταν στο πλοίο με τη σύζυγό του Θεοδώρα.

Το ζευγάρι εγκλωβίστηκε στη "γλίστρα" όπως περιέγραψε η κα Δούλη που νοσηλεύεται τραυματισμένη. Οι Ιταλοί φαίνεται πως βασίστηκαν στη μαρτυρία της για να ανακηρύξουν νεκρό τον σύζυγό της αλλά όταν ο γιος του ζευγαριού πήγε να αναγνωρίσει το πτώμα του πατέρα του, του έδειξαν κάποιον... άλλο όπως κατήγγειλε στο NewsIt.

Όπως δήλωσε στο Newsit ο Λάμπρος Δούλης, «ο νεκρός που μου έδειξαν δεν είναι σε καμία περίπτωση ο πατέρας μου. Μου είπαν να περιμένω το επόμενο πλοίο για να δω αν είναι ο πατέρας μου στους 5 νεκρούς που μεταφέρονται».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νεότερη λίστα με τους νεκρούς που έφτασε στα χέρια των ελληνικών αρχών, δεν βρίσκεται το όνομα του Γιώργου Δούλη, με συνέπεια πλέον να θεωρείται αγνοούμενος!

Αυτό δεν είναι το μοναδικό μπάχαλο που έχουν δημιουργήσει εκείνοι που έχουν την ευθύνη για το συντονισμό της επιχείρησης και την ενημέρωση των οικογενειών.

Το χάσμα ανάμεσα στους Ιταλούς και τους Έλληνες για το πόσοι ήταν οι επιβάτες του Norman Atlantic, πόσοι διασώθηκαν και πόσοι αγνοούνται παραμένει. Οι δυο πλευρές συμφωνούν μόνο στον αριθμό των νεκρών, όμως διαφωνούν στο πόσοι αγνοούνται. 36 σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, 23 σύμφωνα με την ιταλική. Υπάρχουν, αναφέρουν πληροφορίες και 100 επιβάτες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αποδεικνύοντας το μπάχαλο που επικρατούσε με τη λίστα επιβατών. Οι αρχές φοβούνται πως μέσα στο πλοίο υπάρχουν και πολλοί λαθρεπιβάτες!



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *