Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Πού χιονίζει στη Μακεδονία - Σε ποιους δρόμους χρειάζονται αλυσίδες

Τσουχτερό κρύο και κατά τόπους χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, σήμερα, σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένεται επιδείνωση του φαινομένου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Το θερμόμετρο στη Φλώρινα δείχνει -11 βαθμούς Κελσίου, -7 στην Κοζάνη και στα Γρεβενά, -6 στην Καστοριά, -1 στη Θεσσαλονίκη, -1 στις Σέρρες, -1 στην Αλεξανδρούπολη, ενώ, αντίθετα, η Καβάλα έχει 2 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ό,τι "πέφτει" θα γίνεται χιόνι εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις και ο παγετός προκάλεσαν προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των δύο παραπάνω περιφερειών.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επικρατεί παγετός σε σημεία του οδικού δικτύου και στο νομό Καστοριάς αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Επίσης,στο νομό Καστοριάς αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το 18ο χλμ. μέχρι το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - ΦΛώρινας μέσω Βιτσίου, από το 25ο χλμ. έως το 55ο χλμ. της εθνικής οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου, από το 25ο χλμ. έως το 31ο χλμ. της επαρχιακής οδόυ Καστοριάς- Φλώρινας μέσω Αμυνταίου και από το 10ο χλμ. έως το 25ο χλμ. της οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Κορομηλιάς.

Στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ενώ στο νομό Φλώρινας, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο εκτός από το 28ο χλμ. της εθνικής οδού Φλώρινας - Κοζάνης και της περιοχής του Αμυνταίου, όπου διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Στην Κεντρική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στο νομό Ημαθίας και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου (από το 19,5 χλμ. μέχρι το 26 χλμ.), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς από το 89 χλμ. μέχρι το 98,3 χλμ. στα όρια του νομού Κοζάνης), στη δημοτική οδό Νάουσας προς χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια (από το 10ο μέχρι το 17ο χλμ., και στην επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου (από το 15ο μέχρι το 20ο χλμ.)

Στο νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (από το 11ο χλμ. μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο). Στο νομό Κιλκίς, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγάλων Λιβαδίων (δήμος Παιονίας) εξαιτίας του παγετού.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *