Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ο Γιώργος Τσιμτσιρίδης στο ialmopia.gr για την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και τις δράσεις του Δήμου Αλμωπίας για την προσβασιμότητα του πάνω ορόφου

Το ialmopia.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Αλμωπίας κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη, ο οποίος σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12) αλλά και τις υποχρεώσεις του Δήμου Αλμωπίας προς αυτούς, έκανε τις εξής δηλώσεις:


 
"Η 3η του Δεκέμβρη είναι μια σημαντική ημέρα, καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και σε συνεργασία επίσης με το ειδικό σχολείο, την ΔΗΚΕΑ και με τον Σύλλογο παρέμβασης - προώθησης και επίλυσης προβλημάτων ατόμων με αναπηρία "Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ", προχωράει σε μια σειρά δράσεων την αυριανή (3/12) ημέρα.

Μέσα από τη συνεργασία μας λοιπόν με το ειδικό σχολείο έχει δομηθεί μια δράση η οποία είναι η σύνταξη εκθέσεων από τους μαθητές της 5ης και 6ης τάξης των Δημοτικών σχολείων της περιοχής μας, με θέμα "ΌΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ". Μέσα από την παρουσίαση των ιδεών τους στο πλαίσιο της έκθεσης, τα παιδιά θα αναπτύξουν και το πως βλέπουν την αναπηρία από την μεριά τους.

Επίσης, σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΑ και στο πλαίσιο της λειτουργίας του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ", θα γίνει αιμοδοσία στο κέντρο της ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να προσφέρουν το αίμα τους γιατί είναι μια συμβολική πράξη στήριξης και αναγνώρισης όλων των προσπαθειών και του κέντρου. αλλά πολύ περισσότερο για μια πράξη ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας.

Θα ήθελα να αναφέρω ένα πολύ σημαντικό θέμα για τη σχέση του Δήμου Αλμωπίας με τα άτομα με αναπηρία και τις υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος προς αυτούς. Φυσικά και τα πράγματα που πρέπει να γίνουν στον Δήμο μας είναι εξαιρετικά πολλά, η προσβασιμότητα είναι το κυρίαρχο γεγονός. Δεν θεωρώ ότι είμαστε από τους Δήμους που είμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση, έχουν όμως να γίνουν και πολύ σημαντικά πράγματα και τα οποία θα δούμε και θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε. Ένα από αυτά είναι η προσπελασιμότητα του πάνω ορόφου του δημαρχείου του Δήμου Αλμωπίας. Ήδη είμαστε σε επαφή με την τεχνική υπηρεσία, έχει γίνει μια προμελέτη έτσι ώστε να είμαστε σε θέση πολύ σύντομα - ίσως και τον Φεβρουάριο - και υλοποιώντας μια δική μου δέσμευση που είχε να κάνει με το όλο θέμα αυτό, να προβούμε στην προμήθεια ενός ειδικού μηχανισμού. Αναλυτικά, ο ειδικός μηχανισμός αυτός τοποθετείται στα κάγκελα της σκάλας και δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να ανέβουν χωρίς κανένα πρόβλημα και να εξυπηρετηθούν."



ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *