Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Πέθανε η γνωστή συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Αγκάθα Κρίστι (Σαν σήμερα 12/1)

1913Ο Ρώσος επαναστάτης Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, ένας από τους εκδότες της εφημερίδας «Πράβντα», σε επιστολή του προς το περιοδικό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος υπογράφει για πρώτη φορά ως «Στάλιν» (ατσάλινος άνθρωπος).

1968οι ΗΠΑ και η Καμπότζη κατέληξαν σε συμφωνία που προέβλεπε τη μη εμπλοκή της Καμπότζης στον Πόλεμο του Βιετνάμ.

1940επέστρεψε στη Βρετανία η Αγγλίδα φίλη του Αδόλφου Χίτλερ, Γιούνιτι Μίτφορντ, η οποία στις 3 Σεπτεμβρίου 1939, όταν έμαθε την κήρυξη του πολέμου μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας, αυτοπυροβολήθηκε στο Μόναχο. Η Γιούνιτι, που ήταν μια από τις κόρες του λόρδου Ρέντεσντεϊλ και ένθερμη υποστηρίκτρια του Γ' Ράιχ, δεν ανέρρωσε ποτέ από τον τραυματισμό της και πέθανε το 1948 σε ηλικία 33 ετών.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 12/1
 
1959 Ο Σουηδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Per Gessle (Per Håkan Gessle) γεννήθηκε στο Halmstad της Σουηδίας. Υπήρξε μέλος της σουηδικής μπάντας Gyllene Tider από το 1976 έως το 1985 και το 1986 σχημάτισε τους Roxette με την Marie Fredriksson.

2003 Ο μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Maurice Gibb (Maurice Ernest Gibb 1949-2003), μέλος του συγκροτήματος Bee Gees, απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών σε νοσοκομείο του Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα. Ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Υπεβλήθη σε εγχείρηση κατά την διάρκεια της οποίας υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Μετά τον θάνατο του, τα αδέρφια του Barry και Robin ανακοινώνουν την διάλυση των Bee Gees. Το 1997 τα ονόματα τους γράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Οι πωλήσεις των άλμπουμ του συγκροτήματος παγκοσμίως ξεπερνούν τα διακόσια εκατομμύρια αντίτυπα.





Aθλητισμός 12/1
 
12/1/2001    Πεθαίνει σε ηλικία 73 ετών ο άλτης του τριπλούν Adhemar Ferreira da Silva, ο μοναδικός Βραζιλιάνος αθλητής που στέφθηκε χρυσός ολυμπιονίκης σε δυο συνεχόμενες Ολυμπιάδες, το 1952 στο Ελσίνκι με άλμα 16.22μ (παγκόσμιο ρεκόρ) και το 1956 στη Μελβούρνη

12/1/1992    Πεθαίνει στα 28 του χρόνια από καρδιά ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Juan Gilberto Funes στην Αργεντινή

12/1/1986    Ο Denis Savard των Black Hawks ισοφαρίζει το ρεκόρ του πιο γρήγορου γκολ στο NHL του είχε ο Claude Provost του Montreal από το 1957 στο 4ο δευτερόλεπτο


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *