Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Λίνα Μενδώνη: ''Ως τις 20 Ιανουαρίου τα επίσημα αποτελέσματα για τον νεκρό της Αμφίπολης''

"Ως τις 20 Ιανουαρίου θα δοθούν τα αποτελέσματα της μακροσκοπικής μελέτης του οστεολογικού υλικού από τον τέταρτο χώρο του ταφικού συγκροτήματος στην Αμφίπολη, καθώς και επιπλέον πληροφορίες για τη γεωφυσική διασκόπηση που διενεργείται στον λόφο Καστά", δήλωσε η ΓΓ του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη από το αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, όπου συνεδρίασε πρώτη φορά για το 2015 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Επεσήμανε, δε, ότι πρόκειται για ημερομηνία που είχε προαναγγελθεί πολύ πριν την προκήρυξη των εκλογών.

Ως προς τον καθιερωμένο απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε, η γγ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΑΣ σε 42 συνεδριάσεις του το 2014 εξέτασε 1.477 θέματα, τα οποία βρίσκονται «σε μια ισορροπία με τις προηγούμενες χρονιές», όπως είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας, ότι «η περασμένη ήταν μια χρονιά με έναν αριθμό θεμάτων που μας επιτρέπει να μην έχουμε καθυστερήσεις. Συνεπώς, αυτά που λέγονταν στο παρελθόν, ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στο ΚΑΣ, δεν ισχύουν. Το Συμβούλιο δεν έχει θέματα, παρά για να συμπληρώνει κάθε βδομάδα τη διάταξή του. Αυτό είναι μια συλλογική επιτυχία, όπως εξάλλου και όλη η δουλειά του ΚΑΣ», τόνισε. Επίσης, σημείωσε, ότι από το σύνολο των πράξεών του, οι 1.401 ήταν ομόφωνες, υπήρχε δηλαδή μια ομοφωνία της τάξης του 95%, ποσοστό παρόμοιο με εκείνο των προηγούμενων χρόνων. «Αυτό δείχνει ότι όλοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Δύο ή τρεις αποφάσεις είχαν οριακή πλειοψηφία, όλες οι άλλες είχαν μια πολύ ικανοποιητική πλειοψηφία», συμπλήρωσε η γενική γραμματέας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *