Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η Cyanogen προειδοποιεί την Google: ''Αφήστε το Android ήσυχο!''

Δύο είναι οι κυρίαρχες απόψεις για το Android αυτή τη στιγμή. Η μία είναι πως πρόκειται για μια ανοιχτή πλατφόρμα που επιτρέπει στις εφαρμογές να εκμεταλλεύονται καλύτερα τις ικανότητες της συσκευής από το iOS. Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που λένε πως το Android ελέγχεται υπερβολικά από την Google και πρέπει να απελευθερωθεί για να ξεδιπλώσει τις ικανότητες του. 

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και ο επικεφαλής της Cyanogen, Kirk McMaster ο οποίος δηλώνει πως “το Android σήμερα και το iOS, είναι ουσιαστικά πλατφόρμες των υπηρεσιών της Google και της Apple. Όλοι οι υπόλοιποι απλά υπάρχουν σε αυτό το περιβάλλον, χωρίς καμία πρόσβαση στα κατώτερα επίπεδα του kernel”. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου “Next Phase of Android” που πραγματοποιήθηκε στο San Francisco, ξεκίνησε την ομιλία του κάπως έτσι. “Είμαι ο CEO της Cyanogen. Επιχειρούμε να πάρουμε το Android από την Google”. Συνεχίζοντας ανέλυσε πως η Cyanogen θέλει να προσφέρει μια έκδοση Android η οποία θα είναι ανοιχτή μέχρι και τον πυρήνα και όπου όλοι θα μπορούν να ενσωματώνουν υπηρεσίες με ένα τρόπο που δεν είναι τώρα εφικτός, όσο το Android είναι υπό τον έλεγχο της Google. “Έχουμε μόλις ξύσει την επιφάνεια από το τι μπορεί να γίνει με το Android. Σήμερα η Cyanogen έχει μια εξάρτηση από την Google. Αύριο δε θα έχει. Δε θα βασιζόμαστε σε κάποιο παράγωγο της Google σε 3 με 5 χρόνια. Θα υπάρξουν υπηρεσίες που θα κάνουν τα ίδια πράματα με το Android και μετά θα υπάρξει κάτι διαφορετικό. Εκεί στοχεύουμε” είπε ολοκληρώνοντας.

Είναι ξεκάθαρο πως η Cyanogen έχει εξελιχθεί τρομερά εδώ και τόσα χρόνια, από την πρώτη προσπάθεια root δηλαδή, του HTC Dream το 2008. Είναι πλέον φιλόδοξη και έχει μεγάλα σχέδια. Εσείς τι πιστεύετε; Θα θέλατε να δείτε ένα operating system στα μέτρα του Android πιο ανοιχτό ή είστε ικανοποιημένοι με το Android της Google;



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *