Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Γεννήθηκε ο Syd Barrett, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Pink Floyd (Σαν σήμερα 6/1)

 Θεοφάνης - Φώτιος - Φωτεινή - Ιορδάνης - Αγαπητός  




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 6/1
1946
Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Syd Barrett (Roger Keith Barrett 1946-2006) γεννήθηκε στο Κέμπριτζ της Αγγλίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του psychedelic/progressive rock συγκροτήματος Pink Floyd. Λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά, η συμπεριφορά του έγινε εριστική και απρόβλεπτη με συνέπεια την αποχώρηση του από το συγκρότημα την άνοιξη του 1968. Πολλοί πιστεύουν πως έπασχε από σχιζοφρένεια. Η προσφορά του στην διαμόρφωση του ήχου των Pink Floyd ήταν καθοριστική, κάτι που φάνηκε στα δύο επόμενα άλμπουμ του γκρουπ: “The Dark Side of the Moon” (1973) και “Wish You Were Here” (1975). Σαν σόλο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, “The Madcap Laughs” και “Barrett”. Πολλοί δημιουργοί έχουν δηλώσει την επιρροή του Syd Barrett στο έργο τους μεταξύ αυτών οι Paul McCartney, Pete Townshend, Marc Bolan, David Bowie, Jimmy Page, Brian Eno κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: “Arnold Layne”“See Emily Play”“Apples and Oranges” κ.α.
1975
Στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, χίλιοι περίπου φίλοι του συγκροτήματος των Led Zeppelin που περιμένουν να αγοράσουν εισιτήρια για την συναυλία του αγαπημένου τους συγκροτήματος, κάνουν ζημίες ύψους τριάντα χιλιάδων δολαρίων στο περιβάλλοντα χώρο όπου θα γίνει η συναυλία. Ο Kevin White, δήμαρχος της πόλης, ακυρώνει τη συναυλία.



Αθλητισμός 6/1
6/1/1999    Αρνητικό ρεκόρ στο καμπιονάτο επιτυγχάνει ο Ουρουγουανός αμυντικός της Γιουβέντους Paolo Montero, ο οποίος αποβάλλεται στον αγώνα με την Μίλαν για 12η φορά καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Giuseppe Bergomi (11 φορές)

6/1/1995    Ο Lenny Wilkens των Atlanta Hawks γίνεται ο πιο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του NBA (939 νίκες) καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Red Auerbach με τη νίκη του επί των Washington Bullets με 112-90

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: galanissportsdata/patris/sansimerastimousiki

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *