Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Σκύδρα: Με λαμπρότητα η γιορτή των Θεοφανείων [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Με την ψαλμωδία του χαρακτηριστικού εκκλησιαστικού ύμνου «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε… Ο επιφανής Χριστέ ο Θεός και τον κόσμο φωτίσας δόξα Σοι» τελέστηκε ευλαβικά, το πρωί της Τρίτης 6/!/2015, στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, η Θεία Λειτουργία κι ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων.

Στη συνέχεια, οι πιστοί, που είχαν κατακλύσει την εκκλησία, με πομπή, κεφαλή της οποίας ήταν οι πατέρες Αντώνιος κι Αθανάσιος, κατευθύνθηκαν στο πάνω χωριό και συγκεκριμένα στη γέφυρα του Εδεσσαίου ποταμού. 
 
Εκεί αναπαριστάθηκε η βάπτιση του Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο κι εξ αυτού του λόγου επονομαζόμενου Βαπτιστή. Ο Τίμιος Σταυρός καταδύθηκε στα κρύα νερά, ενώ περιστέρια ελευθερώθηκαν στον ηλιόλουστο ουρανό. Δυο νεαροί, τολμηροί βουτηχτάδες, αψηφώντας παγωνιά κι αέρα, όρμησαν να πιάσουν το Σταυρό. Τελικά, τον ανέσυρε ο Δημήτρης Κοκκινόρης που τον παρέδωσε στους ιερείς δεχόμενος την ευλογία τους και τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων.
Η ακολουθία επέστρεψε στην εκκλησία για την ολοκλήρωση της θείας λατρείας.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, που συμμετείχε στη γιορτή των Θεοφανείων, εύχεται χρόνια καλά και πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες και καλή φώτιση σ΄όλον τον κόσμο.
 

 
 
  
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *