Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Καταδικάστηκε ο "βασιλιάς του τζόγου" από τα Γιαννιτσά, που δικαιολόγησε κέρδη από "φρουτάκια" μέσω του ΟΠΑΠ

Σε επταετή κάθειρξη καταδικάστηκε χθες από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο χαρακτηριζόμενος "βασιλιάς του τζόγου", 65χρονος επιχειρηματίας, Γιώργος Τεκτερίδης, ο οποίος κατηγορείτο για δικαιολόγηση κερδών από "φρουτάκια" μέσω βεβαιώσεων του ΟΠΑΠ. Παράλληλα, το δικαστήριο, επέβαλε τετραετή φυλάκιση για ψευδή βεβαίωση των κερδών του 65χρονου και στον τότε διευθυντή του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη.


Η Υπόθεση

13χρόνια μετά το "ντου" που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ σε επιχείρηση του 65χρονου στα Γιαννιτσά, όπου είχε εντοπιστεί χρηματοκιβώτιο με ένα εκατομμύριο ευρώ, επιταγές και 164.000 δολάρια, η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια.

Τότε, είχε διαπιστωθεί, ότι ο επιχειρηματίας, είχε πάρει από τον ΟΠΑΠ δυο βεβαιώσεις, με διάφορα δελτία, το κέρδος των οποίων, ήταν ακριβώς το ίδιο, με το ποσό των χρημάτων που είχε στο χρηματοκιβώτιό του.

Ο διευθυντής του ΟΠΑΠ το 2002, κατηγορήθηκε για τη χορήγηση των εν λόγω βεβαιώσεων, ενώ οι δυο πράκτορες που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση, δικαιώθηκαν.

Ο 65χρονος, είχε απασχολήσει εκείνο το διάστημα τα Μέσα, καθώς υποθέσεις με παράνομα κέρδη από "φρουτάκια" ήταν στην επικαιρότητα, ενώ ξαναήρθε στο προσκήνιο πριν από δυο χρόνια, όταν ο Τεκτερίδης, μπήκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με όπλο, ζητώντας να αποδεσμευτεί ποσό από το λογαριασμό του, για να εξοφλήσει χρέη που είχε προς το Δημόσιο. Το αίτημά του είχε ικανοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι ο Τεκτερίδης συνελήφθη και καταδικάσθηκε για εισβολή.


Η Καταδίκη

Χθες, Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Τεκτερίδης καταδικάστηκε για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, ενώ δεκτή έγινε η έφεσή του, να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο Τεκτερίδης απείχε από τη διαδικασία, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου.
Ο τότε διευθυντής του ΟΠΑΠ, καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση για ψευδή βεβαίωση, ποινή μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Η έφεσή του, έχει επίσης ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο διευθυντής αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία, τονίζοντας, ότι οι βεβαιώσεις που παρείχε στον 65χρονο επιχειρηματία, δεν αντιστοιχούν στο ποσό που παρουσιάστηκε, καθώς και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να ελέγξει σε ποιον ανήκουν τα κερδισμένα δελτία, καθώς αυτά είναι ανώνυμα.


thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *