Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Τουλάχιστον 17 τουρίστες νεκροί στην Τύνιδα

Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί, εκ των οποίων οι 17 είναι τουρίστες, από την επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα δύο ένοπλοι στο Εθνικό Μουσείο της Τυνησίας, στην πρωτεύουσα Τύνιδα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των τουριστών που αποβιβάζονταν από λεωφορεία έξω από το Μουσείο Μπάρντο της Τυνησίας ενώ στη συνέχεια κράτησαν ομήρους μέσα στο κτίριο. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν Πολωνοί, Ιταλοί, Γερμανοί και Ισπανοί τουρίστες, είπε ο πρωθυπουργός Χαμπίμπ Εσίντ.

Δύο ώρες αφότου ξεκίνησε η επίθεση οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο Μουσείο Μπάρντο, που βρίσκεται δίπλα στο κοινοβούλιο της χώρας και σκότωσαν τους δύο δράστες. Η επιχείρηση της αστυνομίας έληξε με την απελευθέρωση των ομήρων, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν επίσης ένας αστυνομικός και ένας Τυνήσιος πολίτης ενώ μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν Ιταλοί και Πολωνοί τουρίστες.

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες στις οποίες διακρίνονται δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι αλλοδαποί και ένας άνδρας που κρατάει ένα παιδί, να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο ενώ την ίδια ώρα οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούσαν στον αέρα για να καλύψουν τη διαφυγή τους. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Wataniya 1 διαβεβαίωσε ότι όλοι οι επισκέπτες του μουσείου έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το χώρο.

Ένας υπάλληλος του Μουσείου επιβεβαίωσε ότι οι δράστες αρχικά άνοιξαν πυρ εναντίον των τουριστών έξω από το κτίριο και στη συνέχεια όρμησαν μέσα σε αυτό.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας είπε ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και δύο Ιταλοί, ενώ άλλοι 100 Ιταλοί απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, χάρη στη βοήθεια της τυνησιακής αστυνομίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ότι "μέχρι στιγμής" έχει εξακριβωθεί ότι τραυματίστηκαν τρεις Πολωνοί πολίτες.

Η σημερινή επίθεση ήταν η χειρότερη που έχει γίνει εναντίον ξένων στην Τυνησία, μετά την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε η Αλ Κάιντα το 2001 σε μια συναγωγή στο νησί Τζέρμπα, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι.



Πηγή: skai.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *