Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αυστηρό μήνυμα του Πρωθυπουργού στους δανειστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυστηρό μήνυμα στους δανειστές έστειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, όπου
συζητείται το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο και είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.


Υπενθυμίζεται πως η Κομισιόν εξέφρασε αντιρρήσεις για τα δύο νομοσχέδια, αυτό της ανθρωπιστικής κρίσης και αυτό των 100 δόσεων.


"Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν άλλαξαν τίποτα και ονειρεύονται ότι η χώρα μας θα ξαναγυρίσει στην εποχή των Μνημονίων, ας κρατήσουν τις απειλές τους για εκεί που περνάνε. Όχι απειλές σε αυτή την κυβέρνηση και κυρίως όχι απειλές στον ελληνικό λαό" είπε ο πρωθυπουργός.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε, εντολή να βάλει τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα, να υπάρξει διαδικασία ανάκτησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση και κάλεσε όλες τις πτέρυγες να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Τόνισε πως για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια ψηφίζεται ένα σχέδιο νόμου το οποίο δεν μεταφράστηκε αλλά γράφτηκε στα ελληνικά, από έλληνες νομοθέτες. "Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τον δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, να δέχεται εντολές από τεχνοκράτες και να κάνει νόμους εντολές σε mail' δήλωσε. 

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ορισμένους εταίρους και όχι όλους όπως τόνισε, ότι προσπάθησαν να υπονομεύσουν την συμφωνία και να αποδομήσουν στελέχη της κυβέρνησης, ενώ μίλησε και για ορισμένους στο εσωτερικό της χώρας που είναι "τροικανότεροι των τροικάνών". 


"Δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι με τη συμφωνία και προσπάθησαν να την υπονομεύσουν" τόνισε.


"Εμείς απαντάμε όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Απαντάμε ψηφίζοντας το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Απαντάμε με απόλυτη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα" υπογράμμισε τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση "υψώνει τείχος αξιοπρέπειας". 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις προγραμματικές δηλώσεις της, σημειώνοντας πως και το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις θα έρθει στη Βουλή την Πέμπτη και θα ψηφιστεί την Παρασκευή. "Δεν ζητούμε ειδική μεταχείριση, αλλά ισότιμη" ανέφερε, για τη διαπραγμάτευση.


Η ομιλία του πρωθυπουργού



Τόνισε πως η κυβέρνηση υλοποιεί την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, με την οποία "για πρώτη φορά η Ευρώπη παραδέχθηκε ότι υπάρχει στην Ελλάδα μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση η οποία προκλήθηκε από τις λάθος πολιτικές".

"Πετύχαμε μία συμφωνία και βάλαμε τις βάσεις για μια διαπραγμάτευση που ξέρουμε ότι θα κρατήσει καιρό και θα είναι σκληρή" τόνισε, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η ελληνική πλευρά πέτυχε τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα.


nooz.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *