Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ρύθμιση για όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό - Όσοι τα δηλώσουν τα σώζουν

Σε μία προσπάθεια για να τονώσει τη ρευστότητα των τραπεζών η κυβέρνηση δίνει συγχωροχάρτι σε όσους αποφασίσουν να φέρουν πίσω στην Ελλάδα τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό.

Υπολογίζεται πως μέσα σε μία πενταετία περίπου 100 δισ. ευρώ καταθέσεων έκαναν φτερά.

Συγκεκριμένα ενώ στα τέλη του 2010 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έφταναν τα 233 δισ. ευρώ σήμερα πλέον, έπειτα και από το «κύμα» εκροών από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο, εκτιμάται ότι κυμαίνονται γύρω στα 140 δισ. ευρώ.


Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων

Σύμφωνα με τα «Νέα», το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει φορολόγηση με συντελεστή της τάξεως του 15% σε όσους αποκαλύψουν κρυμμένα εισοδήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό αφού πρώτα καταβάνουν το φόρο. Μάλιστα αν αποφασίσουν επαναπατρίσουν τις καταθέσεις τους ή να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε επενδύσεις στη χώρα τότε ενδεχομένως ο φόρος να είναι μικρότερος.

Από την άλλη πλευρά πάντως βαριές καμπάνες περιμένουν αυτούς που δεν ανταποκριθούν, αφού θα βρεθούν αντιμέτωποι με έλεγχο και όποιοι πιαστούν στην τσιμπίδα των ελεγκτών θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *