Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης: ''Με 'νοθευμένες' μελέτες έγιναν οι μειώσεις μισθών - συντάξεων''

Για «αντιεπιστημονικές και λανθασμένες αναλογιστικές μελέτες, που δεν έχουν αξία» και που αφορούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι οποίες προκάλεσαν τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έκανε λόγο σήμερα με δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Ρωμανιάς.


Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega, ο κ. Ρωμανιάς κατήγγειλε ότι από τις συγκεκριμένες αναλογιστικές μελέτες βασίστηκαν οι περικοπές που πραγματοποιήθηκαν σε μισθούς και σε συντάξεις, στα χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, δηλαδή από το 2010 και μετά. Ειδικότερα, στις αναλογιστικές μελέτες που αφορούν το σύνολο των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και οι οποίες παραγγέλθηκαν την περίοδο της θητείας Βρούτση, προκύπτει ότι δεν είχαν ληφθεί υπόψη συγκεκριμένες παράμετροι, όπως είναι η περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων και οι αποδόσεις της.

Στην αναφορά για την περιουσία των Ταμείων σύμφωνα με το ρεπορταζ του dikaiologitika.gr, έπρεπε να ληφθούν υπόψη τόσο η ακίνητη, όσο και η κινητή περιουσία (ομόλογα, μετοχές, καταθέσεις), σε συνδυασμό με την απόδοση που θα έχει η περιουσία αυτή, τα επόμενα έτη. Αντίθετα, λήφθηκαν υπόψη μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές που επρόκειτο να εισπραχθούν στο μέλλον από τα Ταμεία και οι συντάξεις που επρόκειτο να καταβληθούν. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανιάς η συγκεκριμένη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε είναι «πρωτοφανής» και χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες μελέτες «για τα σκουπίδια».

Ο κ. Ρωμανιάς δεσμεύτηκε ότι οι μελέτες θα επαναληφθούν έτσι ώστε να μπορεί να διαπιστώσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας «με πραγματικά στοιχεία τι πρέπει να γίνει». Οι παραδοχές που λήφθηκαν για να προκύψουν οι συγκεκριμένες μελέτες, προέκυψαν από έγγραφο της τρόικα, που ζητούσε αναλογιστικές με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι παράλειψη ήταν μεθοδευμένη, συνεπώς συνιστά μια ιδιότυπη «νοθεία», ακριβώς για να δικαιολογηθούν οι περικοπές που ακολούθησαν.


news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *