Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ιούνιο και... βλέπουμε οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Κεντρική Μακεδονία

Ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά αναμένονται στις διαδικασίες ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, το θέμα εισηγήθηκε η αντιπολιτευόμενη παράταξη του Μάρκου Μπόλαρη. Συγκεκριμένα, για το θέμα μίλησε ο περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας Δημήτρης Μούρνος, ο οποίος τόνισε ότι πέρσι οι διαδικασίες για το πρόγραμμα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, οι ψεκασμοί έγιναν τον Ιούνιο και ήδη ήταν αργά. Για το λόγο αυτό, ο κ. Μούρνος επεσήμανε ότι φέτος αναμένονται ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις, καθώς οι σχετικές διαδικασίες είναι ακόμη σε εξέλιξη και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία. 

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Ιωάννα Τζάκη, υποστήριξε ότι παρόλο που οι διαδικασίες όντως βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις και σύμφωνα με τους υπολογισμούς η Περιφέρεια θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο για τους ψεκασμούς. Τόνισε, μάλιστα, ότι ην προηγούμενη χρονιά δεν υπήρχε ούτε κρούσμα του δυτικού Νείλου ούτε όχληση από τους κατοίκους για το θέμα, τοποθέτηση που όμως προκάλεσε αντιδράσεις από πολλά μέλη του συμβουλίου. 

Η κυρία Τζάκη εξήγησε ότι φέτος ο διαγωνισμός γίνεται για δύο χρόνια και άρα του χρόνου δεν θα προκύψουν τα ίδια προβλήματα. Συγκεκριμένα, θα δοθούν συνολικά 5,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή 2,7 εκατ. για κάθε χρόνο, εκ των οποίων 1,4 εκατ. ευρώ για τους εναέριους ψεκασμούς που προηγούνται και 1,3 εκατ. για τους επίγειους.



thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *