Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Το μέλλον του Facebook

Στο San Francisco πραγματοποιείται το developer conference του Facebook που έχει την ονομασία F8

Από την πρώτη κιόλας μέρα άρχισαν μεγάλες ανακοινώσεις για το μέλλον του Facebook. Καταρχάς, αποκαλύφθηκε επίσημα το Messenger Platform, “μια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσουν οι developers για να δημιουργήσουν εφαρμογές που βοηθούν τους ανθρώπους να συνδεθούν”, δήλωσε ο Mark Zuckerberg. Στην ουσία η νέα υπηρεσία θα επιτρέπει στους developers να προσθέτουν τα χαρακτηριστικά του Messenger σε άλλες εφαρμογές. Επίσης, μέσω του Messenger θα μπορούν πλέον πελάτες να επικοινωνούν απευθείας με τις επιχειρήσεις, αντί του παραδοσιακού τηλεφωνικού αριθμού.

Το Facebook σύντομα θα μπορεί να υποστηρίξει video 360 μοιρών στο Newsfeed, ενώ ο Zuckerberg τόνισε πως θα φέρει αυτά τα σφαιρικά videos στο Oculus VR. Επίσης από χτες κυκλοφορεί το SDK για το Parse, την πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών του Facebook που κύριο χαρακτηριστικό έχει το Internet of Things. Και μια που αναφερόμαστε σε εφαρμογές, ανακοινώθηκε νέα εφαρμογή για analytics tool που επιτρέπει στους developers να παρακολουθούν την πορεία της εφαρμογής τους. Αποκαλύφθηκε ακόμα πως τα τελευταία πέντε χρόνια το Facebook έχει δώσει πάνω από $8 δισεκατομμύρια σε developers και πως πάνω από 30 εκατομμύρια εφαρμογές χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Facebook.

Ανακοινώθηκε επίσης πως σύντομα τα videos του Facebook θα γίνουν embeddable, θα μπορούν δηλαδή οι χρήστες να τα ενσωματώνουν σε άλλες ιστοσελίδες. Τέλος ανακοινώθηκε πως ο Facebook Messenger έχει ξεπεράσει πλέον τους 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη στη σημερινή και τελευταία μέρα του συνεδρίου θα ενημερωθείτε άμεσα από τους Unboxholics.




unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *