Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τα σοβιετικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Βερολίνο (Σαν σήμερα 20/4)

1934 ομάδα αμερικανών αστρονόμων εντόπισε στην επιφάνεια του ήλιου κρατήρα διαμέτρου 16.000 μιλίων.

1945 κατά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα σοβιετικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Βερολίνο.

1997 πέθανε, σε ηλικιά 89 ετών, ο Σταμάτης Πολενάκης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες γελοιογράφους.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 20/4
1951 Ο Αμερικανός R&B/soul τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Luther Vandross (Luther Ronzoni Vandross 1951-2005) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Στην καριέρα του πούλησε πάνω από είκοσι πέντε εκατομμύρια άλμπουμ και κέρδισε οκτώ βραβεία Grammy. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Roberta FlackDavid BowieChaka KhanDonna SummerBette MidlerJanet Jackson κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Fascination" (David Bowie), "The Best Things in Life Are Free" (Janet Jackson), "Dance with My Father", "Power of Love/Love Power" κ.α.

1991 Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Steve Marriott (Stephen Peter Marriott 1947-1991) απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών από ασφυξία, όταν το σπίτι του στο Αρκεσντεν στο Έσσεξ της Αγγλίας τυλίχτηκε στις φλόγες. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Small Faces (1965–1969) και Humble Pie (1969–1975 και 1980–1981). Το 1996 τιμήθηκε με το βραβείο Ivor Novello για την σημαντική του προσφορά στη Βρετανική μουσική. Ο Keith Richards των Rolling Stones έχει χαρακτηρίσει τον Marriott σαν ένα από τους αγαπημένους του καλλιτέχνες. Ανάλογους χαρακτηρισμούς έχουν κάνει στο παρελθόν και οι Ozzy OsbournePaul Stanley (Kiss), Steve Perry (Journey) κ.α. Είχε παίξει κιθάρες στο άλμπουμ των Rolling Stones "Their Satanic Majesties Request" και είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Alexis KornerMott the HoopleTrafficPink FloydNew York Dolls κ.α.




Αθλητισμός 20/4

 20/4/2011 Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης κερδίζει το βραβείο του Καλύτερου Αμυντικού Παίκτη της Euroleague για 6η φορά σε 7 σεζόν. Ο 30χρονος πρώην διεθνής (που αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα το προηγούμενο καλοκαίρι μετά το Worldbasket) έχασε το περυσινό βραβείο όταν ανακηρύχθηκε τρίτος μετά τον Ρώσο Viktor Khryapa και τον Ισπανό Ricky Rubio ενώ το έχει κερδίσει κάθε χρονιά από την σύστασή του το 2005. Ο Διαμαντίδης άφησε πίσω του 3 παίκτες, που όπως αυτός, βοήθησαν τις ομάδες τους να φτάσουν στο Final Four της Βαρκελώνης, τον Shaun Stonerook της Montepaschi Siena και τους Doron Perkins και Chuck Eidson  της Maccabi Electra Tel Aviv.

20/4/2011 Η ΑΕΚ κερδίζει τον Πανιώνιο με 76-68 αλλά η ταυτόχρονη νίκη του Ηλυσιακού επί του Κολοσσού στην Ρόδο με 58-49 στιγμιαία την υποβιβάζει στην Α2 κατηγορία του μπάσκετ κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της. Λίγες ημέρες μετά, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ θα αποβάλει την ΚΑΕ Ηλυσιακός από την Α1 μπάσκετ κάνοντας δεκτή την ένσταση της ΚΑΕ ΑΕΚ για παράνομη συμμετοχή του συλλόγου των Ιλισίων στο πρωτάθλημα.




Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *