Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αφιέρωμα: Δεκαπέντε φωτογραφίες του παρελθόντος που δε θα πιστεύεις

Δείτε 15 φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί πολλά χρόνια πριν και δείχνουν το πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα μας.





Η ζωή προχωρά και φυσικά η καθημερινότητα είναι αρκετά διαφορετική από αυτήν που ήταν κάποια χρόνια πριν. Καινούργιες ανακαλύψεις αντικαθιστούν παλιές συνήθειες ή επαγγέλματα, ενώ η ραγδαία πρόοδος της τεχνολογίας κάνει το πρόσφατο παρελθόν να φαντάζει πολύ μακρινό.


Δείτε 15 φωτογραφίες που δείχνουν το πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα παλαιότερα:

1. Οι selfie φωτογραφίες είναι πλέον γνωστές σε όλους μας. Αλλά από ότι φαίνεται και στο παρελθόν δεν ήταν άγνωστες. Ορίστε η πιο παλιά selfie.(1839)



2. Οι καινούργιες ανακαλύψεις φαίνεται ότι δρουν υπέρ της ανεργίας. Παλιά δεν υπήρχε το αυτόματο μηχάνημα που μάζευε και επανατοποθετούσε τις κορίνες στο bowling. Αυτή τη δουλειά την έκαναν παιδιά, αποκαλούμενα “pin boys”. (1914)



3. Σε μια πισίνα είναι απαραίτητο το σκουφάκι κολύμβησης. Ωστόσο παλαιότερα αρκετοί θα προτιμούσαν να μη φοράνε αυτή τη τρομακτική μάσκα ενώ κολυμπούν.(1920)



4. Παλιά από ότι φαίνεται ήταν πιο δύσκολη η δουλειά του υπαλλήλου αλλά και η προσπάθεια του πιγκουίνου να πιει νερό. (1930)



5. Ένα μηχανάκι με μία μόνο ρόδα ικανό να πιάσει ταχύτητα 93χιλ./ώρα. Μάλλον δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα βολικό και για αυτό δεν το συναντάμε σήμερα.



6. Μια αν μη τι άλλο πρωτότυπη διαφήμιση για τσιγάρα. (1932)



7. Μια πατέντα για να βλέπεις τηλεόραση μέσω γυαλιών. Δεν φαίνεται να είχε ιδιαίτερη απήχηση. (1963)



8. Ένας τίτλος που σήμερα καμία γυναίκα δεν θα ήθελε. Σας παρουσιάζουμε την "Miss Atomic Bomb". (1950)



9. Και προστάτευε τις κυρίες από το χιόνι και ήταν μες στη μόδα. (1939)



10. Ένα κατοικίδιο που ακόμη και σήμερα μάλλον κανείς δε μπορεί να βρει τη λογική του να το έχεις. Μία νεαρή κοπέλα βγάζει τον αστακό της βόλτα.



11. Παλιά από ότι φαίνεται η δουλειά στο γραφείο ήταν πιο χαλαρή. Σε κάποια γραφεία μπορούσε να βρει κανείς μηχάνημα όπου πούλαγε ουίσκι. (1950)



12. Στρατιώτες του Β΄Παγκοσμίου πολέμου παίρνουν το τελευταίο τους φιλί πριν καταταγούν.



13. Ένα κουτάβι βρήκε καταφύγιο για να κοιμηθεί ανάμεσα σε Ρώσους στρατιώτες.(1945)



14. Μωρά που φορούσαν μάσκα αερίων για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς που γινόντουσαν στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του 1940.



15. Μία αρκετά περίεργη περιποίηση ενός σκύλου.(1961)





Πηγή: news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *