Τρίτη 28 Απριλίου 2015

"Τσεκούρι" 26% στα αγροτικά εισοδήματα του 2014 από φωτοβολταϊκά - Ποιους αγρότες αφορά

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα για χιλιάδες αγρότες οι οποίοι το 2014 απέκτησαν εισοδήματα από φωτοβολταϊκά, καθώς θα φορολογηθούν σε υπέρμετρο βαθμό.

Το εισόδημα αυτό, εφόσον αποκτήθηκε την περίοδο από την 1η-1-2014 έως και την 23η-12-2014, δηλαδή σχεδόν σ' όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, θα φορολογηθεί φέτος ως προερχόμενο από εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και όχι με 13% όπως όλα τα υπόλοιπα εισοδήματα των αγροτών, αναφέρει δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου".

Ο λόγος για τον οποίο θα συμβεί αυτό είναι ότι η διάταξη που προβλέπει το χαρακτηρισμό του εισοδήματος αυτού ως φορολογούμενου με 13% αντί 26% (άρθρο 116 του ν. 4316/2014) δεν ισχύει αναδρομικά, για τα εισοδήματα από φωτοβολταϊκά που αποκτήθηκαν από την 1η-1-2014, αλλά για εισοδήματα από φωτοβολταϊκά που αποκτώνται από 24-12-2014 (ημερομηνία δημοσίευσης του σχετικού νόμου στο ΦΕΚ) και μετά! Ως εκ τούτου, η ευνοϊκή αυτή διάταξη δεν καταλαμβάνει τα εισοδήματα από φωτοβολταϊκά που αποκτήθηκαν την περίοδο από την 1η-1-2014 έως την 23η-12-2014.

Η δυσβάσταχτη φορολογική επιβάρυνση των αγροτικών εισοδημάτων από φωτοβολταϊκά έρχεται να προστεθεί σε ένα πλήθος άλλων επαχθών φορολογικών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν φέτος για όλους όσοι απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2014 εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες.

Στα ακαθάριστα έσοδα που λαμβάνονται υπόψη συνυπολογίζονται και τα ποσά των επιδοτήσεων. Το συνολικό καθαρό γεωργικό εισόδημα φορολογείται πλέον με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *