Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ο άνθρωπος που θα υποβληθεί σε ολική μεταμόσχευση...κεφαλιού (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεγαλύτερο ιατρικό επίτευγμα της ιστορίας ή το μεγαλύτερο φιάσκο μέχρι σήμερα. Ένας Ρώσος αποφάσισε πως θέλει να υποβληθεί σε ολική μεταμόσχευση κεφαλιού χωρίς να γνωρίζει αν καταφέρει να επιβιώσει.


Ο Βαλερί Σπιριντόνοφ λοιπόν δηλώνει στη Daily Mail πως είναι έτοιμος να παραδοθεί στα χέρια του αμφιλεγόμενου Σέρτζιο Καναβέρο. Ο Καναβέρο από τη δική του μεριά, ισχυρίζεται ότι μπορεί να τον αποκεφαλίσει κυριολεκτικά και να "κολλήσει" το κεφάλι του σε ένα νέο, υγιές σώμα.

Ο 30χρονος Σπιριντόνοφ είναι μηχανικός υπολογιστών.

"Η απόφασή μου είναι οριστική". Ο Ρώσος άνδρας πάσχει από την σπάνια γενετική ασθένεια που καλείται Werdnig-Hoffman, μια νόσο μυϊκής ατροφίας, και θέλει πλέον να έχει την ευκαιρία για μια νέα ζωή προτού πεθάνει.

"Φυσικά και φοβάμαι. Δεν είναι όμως μόνο τρομακτικό, αλλά και πολύ ενδιαφέρον" απαντά σε σχετική ερώτηση.

"Θα πρέπει ωστόσο να καταλάβετε ότι δεν έχω και πολλές επιλογές. Αν δεν δοκιμάσω αυτή την ευκαιρία που μου δίνετε, η μοίρα μου θα είναι πολύ λυπηρή. Κάθε χρόνο η κατάστασή μου χειροτερεύει", συμπληρώνει.

Ο ίδιος θα δεχθεί σώμα αλλά η διαδικασία ονομάζεται "μεταμόσχευση κεφαλιού".

Ο Ιταλός γιατρός Καναβέρο δήλωσε στο CNN πως έχει λάβει πολλά e-mail και επιστολές από ανθρώπους που ζητούν να υποβληθούν σε αυτή την επέμβαση.

Οι πρώτοι ασθενείς στους οποίους θα δοκιμαστεί η μέθοδος του, θα είναι άνθρωποι που πάσχουν από ασθένεια μυών.





Αναφέρει δε πως έχει ονομάσει την διαδικασία HEAVEN, αρκτικόλεξο για τον όρο "εγχείρηση αναστόμωσης κεφαλιού". Η αναστόμωση αφορά στην χειρουργική σύνδεση δύο μελών. Ο Δρ. Καναβέρο επιμένει πως όλες οι απαραίτητες τεχνικές για την μεταμόσχευση ενός κεφαλιού σε σώμα δότη υπάρχουν ήδη.

Πάντως, η πρώτη μεταμόσχευση κεφαλιού πιθήκου διεξήχθη πριν από 45 χρόνια ενώ μια βασική επέμβαση διεξήχθη πρόσφατα σε ποντίκι στην Κίνα.

Οι επικριτές του Καναβέρο τον αποκαλούν Φρανκενστάιν.

Το κόστος της 36ωρης εγχείρησης, έχει εκτιμηθεί τέλος, στα 7,5 εκατομμύρια λίρες.



Το "μαγικό υλικό" του Δρ. Καναβέρο

Σημειώνεται ότι το νέο σώμα θα προέλθει από έναν δότη μοσχεύματος που είναι εγκεφαλικά νεκρός, αλλά κατά τα άλλα υγιής. Και στους δύο το κεφάλι θα αποκοπεί από τον νωτιαίο μυελό.

Στη συνέχεια, το κεφάλι του ασθενούς θα τοποθετηθεί στο σώμα του δότη και θα "κολληθεί" με κάτι που αποκαλεί ο Καναβέρο "μαγικό συστατικό", μία ουσία που μοιάζει με κόλλα και ονομάζεται πολυαιθυλενογλυκόλη, για να ενωθούν οι δύο άκρες του νωτιαίου μυελού.

Οι μύες και οι αρτηρίες θα ραφτούν, προτού ο ασθενής τεθεί σε κώμα για τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να μην κουνιέται καθόλου, ώστε το κεφάλι και το σώμα να ενωθούν αποτελεσματικά.

Όταν ξυπνήσει ο ασθενής θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθεί, να νιώσει το πρόσωπό του και ακόμη και να μπορεί να μιλήσει με την ίδια φωνή, ενώ ισχυρά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα θα βοηθήσουν ώστε να μην απορριφθεί το νέο μόσχευμα.

Σε διαφορετική εξέλιξη, θα μιλάμε για το απόλυτο φιάσκο της ιατρικής που θα επιφέρει καταιγισμό καταγγελιών και νέων δημοσιευμάτων.




Πηγή: Daily Mail

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *