Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Εύκαμπτη μπαταρία που φορτίζει σε ένα λεπτό

Όπως αναφέρει το Sky News, ερευνητές του Stanford University εφηύραν μια μπαταρία αλουμινίου και γραφίτη που μπορεί να φορτίσει ένα smartphone σε ένα μόλις λεπτό. 

Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως αυτή η τεχνολογία θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Τα πλεονεκτήματα είναι τεράστια. Καταρχάς είναι πιο ασφαλείς και δεν υπάρχει περίπτωση να εκραγούν, όπως αυτές των ιόντων λιθίου. Επίσης είναι πιο φιλικές στο περιβάλλον από τις αλκαλικές. Η κατασκευή τους κοστίζει λιγότερο μιας το αλουμίνιο είναι πιο φθηνό και σε μεγαλύτερες ποσότητες από το λίθιο. Η μπαταρία είναι εύκαμπτη, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς διαφορετικό design τα αυριανά smartphones. Είναι επίσης πολύ πιο ανθεκτικές από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, αφού οι τελευταίες αντέχουν περίπου 1.000 κύκλους φόρτισης, ενώ οι αλουμινίου 7.500. Το μόνο μειονέκτημα μέχρι στιγμής είναι πως έχουν τη μισή χωρητικότητα μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου, μειονέκτημα το οποίο αντισταθμίζεται με τη φόρτιση σε ένα μόλις λεπτό.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για διάφορες νέες τεχνολογίες στον τομέα των μπαταριών, ο οποίος είναι μεγάλο θέμα στις σύγχρονες συσκευές όπως smartphones και tablets, όλα όμως έχουν χαθεί στη σφαίρα του development και δεν έχουμε δει κάτι απτό στο εμπόριο. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να περάσει και έξω από τα εργαστήρια αυτή η τεχνολογία.


unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *