Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τι ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Build 2015

Χτες ξεκίνησε το Build 2015, το συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft. Αν και πολλά από τα όσα ανακοινώθηκαν δε θα ενθουσίαζαν τον χρήστη παρά κάποιον έμπειρο developer, θα σας μεταφέρουμε τα πιο ενδιαφέροντα.

Ο browser των Windows 10 έχει όνομα. Το Microsoft Edge θα είναι ο αντικαταστάτης του Internet Explorer και θα περιλαμβάνει extensions που οι developers θα μπορούν να κάνουν port απευθείας από τον Chrome. Θα υπάρχει δυνατότητα σημειώσεων πάνω στις σελίδες, καθώς και reading mode για όσους θέλουν να διαβάζουν μόνο κείμενο. Η Cortana έρχεται ενσωματωμένη στο νέο browser με δυνατότητες φωνητικών αναζητήσεεων. Επίσης, η Cortana πλέον επεξεργάζεται φωνητικές εντολές για να εκκινεί εφαρμογές.

Το Microsoft Office θα έχει plugins που θα δουλεύουν σε όλες τις πλατφόρμες. Δηλαδή θα μπορείτε να ζητήσετε μεταφορά μέσω Uber από το Outlook στο Windows υπολογιστή σας και να δείτε πότε θα φτάσει το αυτοκίνητο από το τηλέφωνο σας, Android ή iPhone, πάντα μέσω Outlook.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα ανακοίνωση ήταν πως οι developers θα μπορούν να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους από το Android ή το iOS στα Windows. Η Microsoft δε θέλει οι developers να “ξαναγράψουν” μια εφαρμογή από την αρχή και προσφέρει εργαλεία με τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κώδικας από Android και iOS apps για να γίνουν Windows εφαρμογές. Μια μοναδική ευκαιρία της Microsoft να κάνει το λογισμικό της ανταγωνιστικό στις φορητές συσκευές, αφού όσα καλά λόγια κι αν αποσπούσε για τις συσκευές της, το Store της ήταν πάντα το πρόβλημα.

Το Continuum θα επιτρέψει στις Universal εφαρμογές των Windows να προσαρμόζονται σε διαφορετικά μεγέθη οθονών χωρίς κόπο. Προς επίδειξη μάλιστα επιστρατεύτηκε ένα τηλέφωνο το οποίο συνδέθηκε με οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι και χρησιμοποιήθηκε ως desktop υπολογιστής χωρίς να απαιτούνται άλλες εφαρμογές. Απλά οι εφαρμογές του τηλεφώνου προσαρμόστηκαν στο μέγεθος της οθόνης.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των Windows ήταν πως οι .NET και Win32 εφαρμογές άλλαζαν πολλά στο μηχάνημα σας, χωρίς να τα “καθαρίζουν” ποτέ και από αυτά προέκυπταν και θέματα ασφαλείας. Με το νέο Windows Store, αυτές οι εφαρμογές θα κατεβαίνουν σε ένα sandbox, αποτρέποντας αυτές να “μολύνουν” το σύστημα σας. Επίσης τυχόν αγορές που κάνετε από το Windows Store, θα μπορείτε να τις κάνετε μέσω του παρόχου σας, εξαλείφοντας την ανάγκη χρήσης πιστωτικών καρτών. Απλά θα χρεώνεται ο λογαριασμός σας.

Τέλος το Visual Studio Code θα αποτελέσει μια μικρότερη έκδοση του Visual Studio suite, του εργαλείου ανάπτυξης εφαρμογών Windows, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε OS X και Linux χρήστες για πρώτη φορά δωρεάν.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *