Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Αφιέρωμα: Οι θανατοποινίτες δεν έχουν ηλικία (pics)

Χίλιοι τριακόσιοι ογδόντα έξι άνθρωποι έχουν εκτελεστεί μέχρι στιγμής στις Η.Π.Α με την Πολιτεία του Τέξας να είναι πρωταθλήτρια στις εκτελέσεις καθώς το 1/3 αυτών έχει λάβει χώρα στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Από αυτά τα 1.386 άτομα που έχουν εκτελεστεί ελάχιστες είναι γυναίκες. Σήμερα υπάρχουν διάφορες μορφές θανατικής ποινής: με θανατηφόρο ένεση, με ηλεκτροπληξία, με θανατηφόρο αέριο, με εκτελεστικό απόσπασμα και με απαγχονισμό.

Οι πιο κάτω περιπτώσεις ανήκουν σε θανατοποινίτες που εκτελέστηκαν πριν κλείσουν τα 30 τους χρόνια.

Johnny Garrett- 28 ετών

Ήταν στις 31 Οκτωβρίου 1981 όταν κάποιος μπήκε στο καθολικό μοναστήρι του Amarillo του Τέξας και ξυλοκόπησε, βίασε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 76χρονη καλόγρια Tadea Benz.Η αστυνομική έρευνα οδήγησε στον 17χρονοJohnny Garrett, ο οποίος συνελήφθη στις 9 Νοεμβρίου 1981 για τον φόνο της καλόγριας. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ήταν αθώος, θέση που κράτησε κατά τη διάρκεια της δίκης και της καταδίκης του τελικά σε θάνατο για το στυγερό έγκλημα: στις 11 Φεβρουαρίου 1992 έχασε τη ζωή του στις πολιτειακές φυλακές του Τέξας, έπειτα από έναν μήνα παράταση που πήρε η εκτέλεση της ποινής του εξαιτίας της παρέμβασης του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β'.


Napoleon Beazley-25 ετών






















Ο Beazley επρόκειτο να εκτελεστεί με θανατηφόρα ένεση στην πολιτεία του Τέξας . Είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του John Luttig, έναν 63χρονο επιχειρηματία. Η δολοφονία έγινε στο γκαράζ του Luttig τον Απρίλιο του 1994. Ο Beazley ήθελε να κλέψει τη Mercedes – Benz του θύματος. Ο δολοφόνος πυροβόλησε επίσης τη γυναίκα του Luttig. Αυτός δεν ενήργησε μόνος του, είχε δύο συνεργούς, τον Donald και Cedrick Coleman, που και οι δύο κατέθεσαν εναντίον του.


James Terry Roach-25 ετών

Ήταν το δεύτερο άτομο που εκτελέστηκε στη Νότια Καρολίνα. Είχε καταδικαστεί για το βιασμό και τη δολοφονία μιας 14χρονης και ενός 17χρονου αγοριού. Την δολοφονία τη διέπραξε όταν ήταν 17 ετών. Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον εξέτασαν είχε νοητική στέρηση καθώς ο δείκτης νοημοσύνης ήταν πολύ χαμηλός. Καταδικάστηκε σε θάνατο και πέθανε στις 10 Ιανουαρίου.

Jay Kelly Pinkerton-24 ετών
Ο Jay Kellu Pinkerton , πιο γνωστός στο Τέξας ως Slayer, βίασε και δολοφόνησε δύο γυναίκες στην ηλικία των 17. Σε 24, έγινε ο νεότερος άνθρωπος που εκτελέστηκε ποτέ στο Τέξας. Μια από τις δύο άτυχες γυναίκες βιάστηκε και δολοφονήθηκε μπροστά στα παιδιά της. Αρχικά αφέθηκε ελεύθερος λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων. Πέντε μήνες αργότερα Pinkerton χτύπησε και πάλι. Βίασε και δολοφόνησε την πρώην βασίλισσα ομορφιάς, Sherry Wlech ενώ εργαζόταν σε κατάστημα επίπλων. Τον Μάιο του 1981 καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία της Sarah Lawrence λόγω νέων στοιχείων που βρέθηκαν.Στις 15 Μαΐου, πέθανε από θανατηφόρο ένεση.

Dwayne Allen Wright-24 ετών
Εκτελέστηκε στο Σωφρονιστικό Κέντρο Greensville με θανατηφόρο ένεση. Ενώ βρισκόταν στη φυλακή έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και το χρησιμοποίησε για να επιτεθεί σε άλλους τροφίμους. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι υπέστη βλάβη στον εγκέφαλο του όταν ήταν παιδί και ότι ήταν οριακά καθυστερημένος . Ωστόσο , τρεις ειδικοί υποστήριξαν ότι δεν είχε εγκεφαλική βλάβη και καταδικάστηκε σε θάνατο μετά τη βάναυση δολοφονία τριών ανθρώπων.

Toronto Markkey Patterson-24 ετών
Ξεκίνησε πουλώντας κράκ. Μέχρι τα 15 του συμμετείχε ενεργά σε δράση συμμοριών. Είχε μεγάλη αγάπη στα ακριβά αυτοκίνητα. Ένας από τους ξαδέρφούς του αγόρασε μια BMW με αποτέλεσμα να ζηλέψει και να θέλει να την κάνει δική του. Την ώρα που επέστρεφε σπίτι του σκότωσε τον ξάδερφό του και τις δύο του κόρες 3 και 6 ετών. Πέθανε από θανατηφόρο ένεση στο Τέξας το 2002, 24 ετών.

Steve Edward Roach–23 ετών
Ο Steve Edward Roach είναι το νεαρότερο άτομο που καταδικαστεί σε θάνατο. Στα 17 του είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της Mary Ann Hughes. Η 70χρονη βρέθηκε νεκρή στις 3 Δεκεμβρίου, 1993.Πέθανε στην ηλικία των 23 με θανατηφόρο ένεση στη Βιρτζίνια.



Πηγή: huffingtonpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *