Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Οι 10 πιο περίεργες διαφημίσεις της χρονιάς (pics+vids)

Όταν οι διαφημίσεις ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Δείτε 10 ξεχωριστές διαφημίσεις που σίγουρα δεν θα σας αφήσουν αδιάφορους.






Οι διαφημίσεις έχουν ως βασικό σκοπό να προσελκύσουν πελάτες. Μερικές φορές όμως οι διαφημιστές ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες πρακτικές και εκτός από το να διαφημίσουν ένα προϊόν περνούν και κάποιο κοινωνικό μήνυμα ή φτιάχνουν την ημέρα τον περαστικών.


Μια κερασμένη διαδρομή με ταξί, προστασία από περιστέρια και άλλες έξυπνες ιδέες.

Δείτε 10 ασυνήθιστες και ιδιαιτέρως έξυπνες διαφημίσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή τη χρονιά:


1. Λίγα εκατοστά χωρίζουν το φίλο από το ξένο


Μια έρευνα αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα με κάποιον ξένο όταν αυτός βρίσκεται εξήντα εκατοστά μακρυά του. Η ''Listerine'' εμπνεύστηκε από αυτή την έρευνα και δημιούργησε μια διαφήμιση σε ένα εμπορικό κέντρο. Όσο πιο κοντά πήγαινες στο πρόσωπο που απεικονιζόταν, αυτό σου χαμογέλαγε και αν έφτανες στο τελικό ''στάδιο'' έπαιρνες ως έπαθλο ένα προϊόν της εταιρίας.





2. Η Αυστραλία γέμισε με μυρμήγκια...


Η Marvel αποφάσισε να προωθήσει την ταινία ''Ant-MAN'' στην Αυστραλία με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Τοποθέτησε σε διάφορα μέρη μικρές διαφημιστικές πινακίδες.

3. Αν ήπιες δεν οδηγείς. Αλλά το ταξί είναι κερασμένο



Η αμερικάνικη εταιρία UBER έχει δημιουργήσει εφαρμογές όπου οι χρήστες μπορούν να καλέσουν ταξί. Η εταιρία λοιπόν αποφάσισε να κάνει μια πολύ ξεχωριστή διαφήμιση. Τοποθέτησε στο δρόμο του Τορόντο ένα μηχάνημα όπου οι περαστικοί μπορούσαν να κάνουν αλκοτέστ. Αν είχαν πιει πάνω από το επιτρεπόμενο όριο τότε η εταιρία τους πρόσφερε μια δωρεάν διαδρομή με ταξί.

4. Μην κάνεις ότι δεν το βλέπεις



Η συγκεκριμένη ψηφιακή πινακίδα χρησιμοποιούσε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου ώστε να αναγνωρίσει πότε οι άνθρωποι πρόσεχαν τη διαφήμιση. Όσο περισσότεροι πρόσεχαν, τόσο περισσότερο οι μελανιές και τα κοψίματα στο πρόσωπο της εικονιζόμενης γυναίκας εξαφανιζόντουσαν.

5. Προσοχή, αντιγράφουν τις κινήσεις σας



Σε ένα εμπορικό κέντρο διάφοροι ήρωες από παιδικά έργα αντέγραφαν τις κινήσεις των περαστικών. Ο Micket Mouse, o Goofy, o Buzz Lightyear αλλά και άλλοι ήρωες της Disney ξάφνιασαν τους περαστικούς καθώς μιμούνταν τις κινήσεις τους πίσω από μια μεγάλη πινακίδα. Ενώ αργότερα οι ήρωες εμφανίστηκαν για να χαιρετήσουν και να διασκεδάσουν τα παιδιά.







6. Η Ikea φαίνεται πως παραδέχεται ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να συναρμολογηθούν τα έπιπλα της.



7. Προστατέψετε τις πατάτες σας




Μια εταιρία ταχείας εστίασης στην Αυστραλία αποφάσισε να προστατέψει τους πελάτες της από τα περιστέρια. Τα πτηνά φαίνεται πως ήθελαν τις τηγανητές πατάτες των πελατών έτσι δημιουργήθηκε αυτή η πινακίδα που τα τρομάζει και τα διώχνει μακριά.

8. Ήπιες πολύ ; Δεν οδηγείς ούτε το πρωί


Στη Σκωτία αποφάσισαν να προειδοποιούν τους ξενύχτιδες ότι δεν πρέπει να οδηγούν ,αν έχουν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ την νύχτα, ούτε το επόμενο πρωί.

9. Υπάρχουν και οι τουαλέτες κύριοι



Στο Αμβούργο είχαν κουραστεί με τους ξενύχτιδες οι οποίοι προτιμούσαν το δρόμο από μια τουαλέτα. Έτσι αποφάσισαν να καλύψουν διάφορες επιφάνειες με ένα ειδικό επίστρωμα που απωθεί οποιοδήποτε υγρό προς τα πίσω. Μερικές φορές πρέπει κανείς να πάρει ένα σκληρό μάθημα για να σταματήσει τις κακές συνήθειες.







10. Αγώνες στο σταθμό του μετρό 



Στη Κορέα σε σταθμούς του μετρό η Reebok έστηνε αγώνες μεταξύ των περαστικών. Μια οθόνη επέλεγε τυχαία δύο επιβάτες, οι οποίοι είχαν φωτογραφηθεί και καλούνταν να κάνουν διάφορες δοκιμασίες. Ο νικητής κέρδιζε ένα προϊόν της εταιρίας.





news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *