Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Δολοφονήθηκε ο πρώην βουλευτής της ΕΔΑ Γιώργος Τσαρουχάς (Σαν σήμερα 10/5)

1915στην Ελλάδα επικρατούσε μεγάλη ένταση ενόψει των εκλογών της 31ης Μαϊου, με τη χώρα να έχει χωριστεί σε βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς.

1956στην Κύπρο, απαγχονίστηκαν στις κεντρικές φυλακές Λευκωσίας οι αγωνιστές της ανεξαρτησίας Μιχάλης Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου. Υπήρξαν οι πρώτοι μάρτυρες του κυπριακού αγώνα.

1968στη Θεσσαλονίκη, δολοφονήθηκε ο πρώην βουλευτής της ΕΔΑ Γιώργος Τσαρουχάς κατά τη διάρκεια ανακρισής του από αστυνομικούς. Ήταν το δεύτερο θύμα της χούντας στη συμπρωτεύουσα, μετά τον αντισταστιακό Γιάννη Χαλκίδη.










Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 10/5

1960Ο Ιρλανδός τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος U2Bono (Paul David Hewson) γεννήθηκε στο Glasnevin, λίγο έξω από το Δουβλίνο. Έχει προταθεί τρεις φορές για το Nobel Peace Prize (2003/'04/'05) και το 2007 τιμήθηκε από την Βασίλισσα της Αγγλίας Elizabeth II, με τον τιμητικό τίτλο Knight Commander of the Order of the British Empire. Μαζί με το συγκρότημα έχει κερδίσει είκοσι δύο Grammy Awards και έχει πουλήσει πάνω από εκατόν πενήντα εκατομμύρια άλμπουμ. Το 2005 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.
1969Οι Led Zeppelin κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους στα Βρετανικά Albums Chart όταν το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ, "Led Zeppelin" κατακτά την έκτη θέση. Ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 1968 στα Olympic Studios του Λονδίνου μέσα σε τριάντα έξι ώρες και περιέχει επιτυχίες όπως τα "Good Times Bad Times", "Babe I'm Gonna Leave You" κ.α. Παραγωγός του άλμπουμ, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Jimmy Page.

Αθλητισμός 10/5
10/5/2009Πεθαίνει ο Διαμαντής Πατέρας, γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού την περίοδο που η ομάδα έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης εναντίον του Άγιαξ, και πατέρας του προέδρου του ΠΑΟ Νικόλα. Λίγες ώρες μετά, η ομάδα θα αγωνιστεί εναντίον του ΠΑΟΚ, στον πρώτο αγώνα των play-offs, με μαύρο περιβραχιόνιο και ο Γιώργος Καραγκούνης θα του αφιερώσει το μοναδικό γκολ.

10/5/2006Ο Ολυμπιακός κατακτά το ντάμπλ νικώντας την ΑΕΚ με 3-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο Παγκρήτιο Στάδιο και ο τερματοφύλακάς του Αντώνης Νικοπολίδης γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατακτά 3 συνεχόμενα νταμπλ (με δύο διαφορετικές ομάδες, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό)

10/5/2000Η Αγγλική Λίγκα Ποδοσφαίρου ανακοινώνει την κατάργηση του πλεονεκτήματος του γκολ εκτός έδρας, ευνοώντας την διαδικασία των πέναλτι




Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *