Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η ίδρυση της Τράπεζας της Ελλάδος (Σαν σήμερα 14/5)

1928 Ιδρύεται η Τράπεζα της Ελλάδας. Πρώτος διοικητής αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Διομήδης.

1989 η ΕΟΚ κατηγόρησε την Ελλάδα για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, που αφορούσε την πώληση από την κρατική εταιρία ITCO σε κοινοτική χώρα καλαμπόκι από τη Γιουγκοσλαβία, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως ελληνικό προκειμένου να εισπραχτούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις. Η ζημιά για την ΕΟΚ ήταν 407 εκατομμύρια δρχ., ποσό του οποίου η Ένωση ζητούσε την επιστροφή συν τους τόκους.

1957 Η Εθνική Ελλάδος στο Βόλεϊ δίνει τον πρώτο της διεθνή μεταπολεμικό αγώνα και ηττάται με 3-0 σετ από τη Ρουμανία στο γήπεδο του Πανελληνίου. Με την εθνική αγωνίζεται και ο Κάρολος Παπούλιας, αθλητής του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου τότε και σημερινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 14/5
1952 Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός David Byrne γεννήθηκε στο Νταμπάρτον της Σκωτίας. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Talking Heads από το 1975 έως και το 1991. Δημοφιλή τραγούδια τους τα "Burning Down the House", "Psycho Killer", "Once in a Lifetime" κ.α. Το 2002 το όνομα του μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος Talking Heads γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Κέρδισε βραβείο Όσκαρ το 2004 για την μουσική στην ταινία "The Last Emperor", την οποία έγραψε σε συνεργασία με τους Ryuichi Sakamoto και Cong Su. Για τα προσωπικά του άλμπουμ συνεργάστηκε στενά με τον παραγωγό Brian Eno.

1976 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Keith Relf (Keith William Relf 1943-1976) απεβίωσε σε ηλικία 33 ετών στο σπίτι του στο Λονδίνο όταν χτυπήθηκε από ρεύμα που διέρρευσε από την αγείωτη κιθάρα του. Υπήρξε βασικός τραγουδιστής του rock συγκροτήματος The Yardbirds. Γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "For Your Love", "Over, Under, Sideways, Down" και "Heart Full of Soul". Το 1992 το όνομα του μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος Yardbirds, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *