Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Το ialmopia βλέπει Game of Thrones: Τι είδαμε στο 5ο επεισόδιο της 5ης σεζόν

Το 5ο επεισόδιο της χρονιάς συνεχίζει ακριβώς από εκεί που μας άφησε το προηγούμενο, και συνεχίζει την ανάπτυξη των ιστοριών του Game of Thrones, αλλά όχι όλων. Το Dorne, το
Braavos, το King’s Landing, έμειναν εκτός επεισοδίου, πράγμα που επέτρεψε στο σκηνοθέτη Jeremy Podeswa να ασχοληθεί με συγκεκριμένες σκηνές. Το σενάριο του επεισοδίου υπέγραψε ο Bryan Cogman.



ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ 5ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ 5ης ΣΕΖΟΝ



Meereen

Δεν κράτησε για πολύ η αγωνία των θεατών για τα γεγονότα στα στενά της Meereen. Ένας βαριά τραυματισμένος - αλλά ζωντανός - Grey Worm, βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά της αγαπημένης του Missandei. Παραδέχεται ότι φοβήθηκε, όχι το θάνατο, αλλά την πιθανότητα να μην την ξανάβλεπε ποτέ. Το θάνατο που δυστυχώς δεν γλίτωσε ο Ser Barristan Selmy, ο άνθρωπος που συμβούλεψε την Daenerys να δείξει έλεος στους πλούσιους αφέντες της Meereen. Τώρα, η Βασίλισσα έχει ξεκάθαρες επιλογές σε ό,τι αφορά το πως πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν. Καλεί στις κατακόμβες όπου φυλάκισε τα ''παιδιά'' της - τους δράκους Viserion και Rhaegal - τους αρχηγούς των μεγάλων οικογενειών της πόλης. Για να τους δώσει να καταλάβουν τι τους περιμένει αν δεν συμμορφωθούν, παραδίδει έναν από αυτούς στα...νηστικά παιδιά της. Οι υπόλοιποι φυλακίζονται, μάλλον για να αναλογιστούν το τι πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα. Η Daenerys επισκέπτεται στο κελί του τον φοβισμένο Hizdahr Zo Loraq, και τον πληροφορεί πως τελικά θα επαναφέρει το έθιμο των μονομαχιών στην Meereen. Ακόμη, τον ενημερώνει πως θα τον παντρευτεί, μια κίνηση που και αυτή αποσκοπεί στο να ''καλμάρει'' τον λαό της πόλης της. Πώς θα εκλάβει άραγε αυτά τα νέα ο εραστής της Daario Naharis; 



Winterfell

Ο Ramsey Bolton, σατανικός και σαδιστικός όπως πάντα, δείχνει για άλλη μια φορά το σκοτεινό πρόσωπό του, καθώς υποτάσσει τη ζηλιάρα ερωμένη του Myranda, η οποία φαίνεται να είναι της ίδιας πάστας με τον εραστή της. Χρησιμοποιώντας μεθόδους που συνηθίσαμε να βλέπουμε από τον Ramsey, πλησιάζει φιλικά τη Sansa και τη συνοδεύει στα κλουβιά των σκύλων του κάστρου. Εκεί, η Sansa ανακαλύπτει πως ο υποτιθέμενος δολοφόνος των δύο μικρών αδερφών της, ο Theon Greyjoy, είναι ζωντανός και πως πια υπηρετεί ως...κατοικίδιο ζώο τον μέλλοντα σύζυγό της. Άλλος ένας...ψυχοπαθής που κινείται γύρω από τη Lady Sansa… Joffrey, Littlefinger, Ramsey, Theon… Πού τους βρίσκεις κοπέλα μου;; 
Στο μεταξύ, η Brienne, παρατηρώντας το Winterfell από μια κοντινή πόλη, βρίσκει έναν έμπιστο ντόπιο και του ζητά να μεταφέρει ένα μήνυμα στη νεαρή αρχόντισσα. Η πανύψηλη πολεμίστρια μένει πιστή στον όρκο της και ποντάρει στην αγάπη των Βορείων για τους Stark, αλλά και στο μίσος τους για τους Bolton. 
Αργότερα, βρίσκουμε τη Sansa να δειπνεί με τον Ramsey και τον Roose Bolton, καθώς και τη νέα κυρία Bolton, τη Walda. Ο Ramsey καλεί στο δωμάτιο τον Theon (Reek για την ακρίβεια), για να ζητήσει συγγνώμη για τη δολοφονία του Brann και του Rickon, και πληροφορεί την μέλλουσα γυναίκα του, ότι ο (πάλαι ποτέ) Σιδηρογέννητος πρίγκηπας θα τη συνοδέψει στην τελετή του γάμου. Τι άλλο πιο αηδιαστικό άραγε για τη Sansa; Μέσα σε όλα αυτά, ο Roose Bolton και η Walda ανακοινώνουν πως περιμένουν παιδί, πράγμα που βάζει τον Ramsey σε αναμμένα κάρβουνα...Ένας γνήσιος Bolton θα έχει μάλλον περισσότερα προνόμια από έναν μπάσταρδο. Lady Walda, νομίζω ότι κινδυνεύεις!



The Wall

Ο Sam ενημερώνει τον Maester Aemon για τα κατορθώματα της ανιψιάς του Daenerys στο Essos. Τους διακόπτει ο Jon Snow, ο οποίος αναζητά τη συμβουλή του γηραιότερου μέλους της Night’s Watch. Ο Lord Commander εξηγεί πως βρίσκεται μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση, που θα τεστάρει την αφοσίωση των ''αδερφών'' του. Ο Maester δεν λέει πολλά, παρά μόνο μια φράση: ''Σκότωσε το αγόρι και άσε τον άνδρα να γεννηθεί'' (Kill the boy and let the man be born). Τόσο απλά κι όμως τόσο διδακτικά, μιας κι ο Jon καταλαβαίνει πως πρέπει να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό, όντας πια ηγέτης των ανδρών της Night’s Watch και όχι ένας αφελής έφηβος. Γι’αυτό και στη συνέχεια συναντάται με τον αιχμάλωτο Tormund, και του αναθέτει την αποστολή να φέρει όλους τους Wildlings στις περιοχές νότια του Τείχους. Ο Jon γνωρίζει πολύ καλά τι περιμένει τον κάθε άνθρωπο βόρεια του Τείχους, όταν πια φτάσουν από την παγωμένη γη οι Whitewalkers και ο Στρατός των Πεθαμένων. Μόνο που ο Tormund θέλει εγγυήσεις, και γι’αυτό ζητά τα πλοία του Βασιλιά Stannis καθώς και τη συνοδεία του ίδιου του Snow, ο οποίος και συμφωνεί. Τώρα πρέπει να πάρει και την έγκριση των ''αδερφών'' του, πράγμα πολύ δύσκολο, καθώς αρκετοί από αυτούς δεν θέλουν να προστατέψουν αυτούς που πολεμούσαν μέχρι πριν λίγο καιρό. Ο Jon βρίσκεται στη μέση μιας πολύ δύσκολης κατάστασης, από την οποία θα πρέπει να βγει, χωρίς πάντως τη βοήθεια του Stannis, ο οποίος (αφού ως άλλος καθηγητής κάνει και διορθώσεις γραμματικής!) αποφασίζει πως έχει έρθει η ώρα για να πορευτεί νότια προς το Winterfell και ξεκινά την πορεία του με το στρατό του.



Old Valyria

Ο αγαπημένος Tyrion συνεχίζει να βρίσκεται δεμένος (και...δαρμένος) στη βάρκα του Jorah Mormont. Οι δυο τους βρίσκονται κοντά στην παλαιά Valyria, ένα μέρος γνωστό ως το πάλαι ποτέ σπίτι ιππέων των δράκων (των Targaryen για παράδειγμα), που όμως εξαφανίστηκε ουσιαστικά από το χάρτη, λόγω μιας τρομερής ηφαιστειακής έκρηξης, γνωστής ως ''The Doom''. Το μόνο που βλέπουν κατά τη διάρκεια της πλεύσης τους είναι τα ερείπια της πόλης, και έναν δράκο να πετά πάνω από το κεφάλι τους! Είναι ο Drogon, ο ''άσωτος υιός'' της Daenerys. Όσο όμως χαζεύουν τον μεγαλοπρεπή δράκο, δέχονται την επίθεση των Stone Men, μιας ομάδας εξόριστων που έχουν προσβληθεί από Grey scale, αρρώστια που κάνει το σώμα πέτρινο και οδηγεί σταδιακά στην τρέλα. Οι δύο ταξιδιώτες προσπαθούν με κάθε μέσο να προστατευτούν, καθώς οποιαδήποτε επαφή του δέρματος με τους ασθενείς θα τους μεταδώσει τη νόσο. Ο Ser Jorah πολεμά με κάθε μέσο, αλλά ο Tyrion, όντας χειροδεμένος, δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Ρίχνεται στο νερό για να γλυτώσει, κι ένας Stone Man τον τραβάει στο βυθό. Ευτυχώς (για όλους τους fans της σειράς) τον βλέπουμε στη συνέχεια να ξυπνά σε μια παραλία, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο μαζί με τον Ser Mormont, ο οποίος κρύβει πια ένα μυστικό. Το σημάδι στο χέρι του δείχνει πως ήρθε σε επαφή με έναν εκ των Stone Men, πράγμα που κρύβει όμως από τον αιχμάλωτό του.





















Το 5ο επεισόδιο της σεζόν είχε να κάνει κυρίως με την εξουσία, και το πως πρέπει να τη διαχειριστούν οι ήρωές μας. Η Daenerys ξεκίνησε να ακολουθεί τις συμβουλές των έμπιστών της, ο Jon Snow κατάλαβε πως ''δεν γίνεται να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά'', οι Bolton συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το φόβο, τον τρόμο και τα βασανιστήρια για να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Θα δούμε πού θα οδηγήσει τον καθένα ο αντίστοιχος δρόμος που ακολουθεί.


Όπως πάντα, περιμένουμε τη γνώμη σας για το επεισόδιο στα σχόλια! Ακόμη, δείτε στο παρακάτω video το trailer του 6ου επεισοδίου!




Επιμέλεια: Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *