Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο στην Ανθοέκθεση Έδεσσας

Την Πέμπτη 14/5 και ώρα 19:00, στην Ανθοέκθεση Έδεσσας, το παιδικό τμήμα του Εδεσσαϊκού Θεάτρου θα παρουσιάσει το δρώμενο «Όρνιθες με Μπικουτί»

Μπήκαμε στα κομμωτήρια και μαζέψαμε τις όρνιθες...

Ο Αριστοφάνης μας έδωσε την ιδέα να κάνουμε χιούμορ με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας κι έτσι οι δικές μας κομμώτριες θα γίνουν θεατρίνες. 

Φοράνε λοιπόν τα μπικουτί τους και θα μας διασκεδάσουν χορεύοντας και τραγουδώντας τραγούδια σε μελοποιημένη ελληνική ποίηση κι όλα αυτά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι το οποίο είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά.


Το Σάββατο στις 19:00 το Εφηβικό εργαστήρι-Πειραματική Ομάδα του Εδεσσαϊκού Θεάτρου θα παρουσιάσει ένα απόσπασμα βασισμένο στο θεατρικό έργο του Ε.Ιονεσκο «ΡΙΝΟΚΕΡΟΙ» και με αναφορές στην διαφορετικότητα τον ρατσισμό και τον σχολικό εκφοβισμό.

Η πρώτη παρουσίαση του δρώμενου έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μέσα από αυτό οι έφηβοι σχολιάσανε με σωματικό θέατρο το πόσο εύκολα οι μαθητές απελευθερώνουν τα ένστικτα τους όταν νιώθουν την ασφάλεια του ότι ανήκουν στην πλειοψηφία στο χώρο του σχολείου ή και της κοινωνίας κατ’ επέκταση.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν 10 μαθητές από τα σχολεία της Έδεσσας που δούλεψαν με την Πειραματική ομάδα του Εδεσσαϊκού θεάτρου και την καθοδήγηση της θετροπαιδαγωγού Χρύσας Αλεξάκη.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *