Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δημιουργήθηκε μια ελληνική ομάδα αγανακτισμένων πολιτών (Σαν σήμερα 25/5)

1911: Στο Μεξικό, ο Εμιλιάνο Ζαπάτα αρχίζει την επανάσταση.

1925: Η «Δίκη των Πιθήκων» στις ΗΠΑ: Ο Τζον Σκόουπς καταδικάζεται επειδή δίδασκε τη Θεωρία της Εξελίξεως του Δαρβίνου στο σχολείο.

1932: Κάνει το ντεμπούτο του το διάσημο καρτούν της Ντίσνεϊ, Ντίπι Ντογκ, γνωστότερο ως Γκούφι. Ανθρωπόμορφος σκύλος και κολλητός φίλος του Μίκυ Μάους. Ατζαμής, με δόντια αλά Ροναλντίνιο, πλακατζής, έξω καρδιά,  ιππότης με τις κυρίες, αθώος σαν παιδί, ολίγον χαοτικός, αλλά πιστός και πάντα έτοιμος να βοηθήσει τους φίλους του. Πρωτοεμφανίσθηκε στη μεγάλη οθόνη με το όνομα Ντίπι Ντογκ στις 25 Μαΐου 1932, σε μία ταινία με τον τίτλο «Mickey's Revue». O ρόλος του ήταν μικρός, αλλά το ξεχωριστό γέλιο του δημιούργησε αίσθηση.

1935: Ο θρυλικός σπρίντερ και άλτης Τζέσε Όουενς σπάει έξι παγκόσμια ρεκόρ σε μία ώρα. Μεταξύ άλλων, γίνεται ο πρώτος άλτης που περνά τα 8 μέτρα στο άλμα εις μήκος, με επίδοση 8,13.

1964: Ο Παναθηναϊκός νικάει 1-0 τον Ολυμπιακό μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη και πετυχαίνει τον ανεπανάληπτο άθλο να πάρει αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Το γκολ σημειώνει ο Βαγγέλης Πανάκης, ο οποίος αναδεικνύεται συγχρόνως πρώτος σκόρερ τον τριφυλλιού με 15 τέρματα στο ενεργητικό του.

1973: Το αντιτορπιλικό Βέλος ΙΙ ενώ συμμετείχε σε άσκηση του NATO, για να αντισταθεί στην στρατιωτική δικτατορία της Ελλάδας στασίασε και αγκυροβόλησε στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας, αρνούμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

2011: Στα χνάρια των Ισπανών που διαδήλωναν για μέρες και κατά χιλιάδες στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, δημιουργήθηκε μια ελληνική ομάδα αγανακτισμένων πολιτών, η οποία υπό την επωνυμία «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» καλεί μέσω του Facebook τους πάντες, σε μία ειρηνική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλλου και πολιτικής άποψης, στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο ξεχνώντας έστω και για λίγο τα όσα τους χωρίζουν και διαδήλωσαν ενάντια στα σκληρά μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.


Μουσική 25/5

1948 Ο Γερμανός τραγουδιστής Klaus Meine γεννήθηκε στο Αννόβερο της Γερμανίας. Είναι δημοφιλής από την συμμετοχή του ως βασικός τραγουδιστής και στιχουργός στο hard rock συγκρότημα Scorpions. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα ένα χρόνο μετά την δημιουργία του το 1969 και από τότε είναι ενεργό μέλος, έχοντας ηχογραφήσει δεκαεννέα στούντιο άλμπουμ. Μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος τα τραγούδια "Fly to the Rainbow", "In Trance", "Rock You Like a Hurricane", "No One Like You", "Still Loving You", "Holiday", "Wind of Change" κ.α. Οι πωλήσεις τους παγκοσμίως ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα.

1958 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Paul Weller (John William Weller) γεννήθηκε στο Γουόκιν της Αγγλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα The Jam και το 1983 συνεργάστηκε με τον πιανίστα Mick Talbot για την δημιουργία του συγκροτήματος The Style Council. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Speak Like a Child", "Shout to the Top!", "Boy Who Cried Wolf" κ.α. Το 1990 ξεκίνησε σόλο καριέρα και έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα έντεκα στούντιο άλμπουμ. Έχει κερδίσει δύο Brit Awards, το 2006 το βραβείο "Lifetime Achievement" και το 2009 το "Best Male Solo Artist". Είναι γνωστός και ως The Modfather. Ο Weller υπήρξε μεγάλη επιρροή για αρκετά Βρετανικά συγκροτήματα όπως οι OasisBlurArctic Monkeysthe Enemy κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Sunflower", "You Do Something To Me", "Wild Wood", "From The Floorboards Up" κ.α.



ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *